Gazeteci İshak Karakaş’a ‘Afrin paylaşımları’ nedeniyle hapis cezası

Gazeteci İshak Karakaş’a ‘Afrin paylaşımları’ nedeniyle hapis cezası

KHK’yla kapatılan Halkın Nabzı gazetesi genel yayın yönetmeni İshak Karakaş’a bir yıl altı ay 22 gün hapis cezası verildi.

Türkiye tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen operasyona ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla 20 Ocak 2018’de tutuklananan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Halkın Nabzı gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İshak Karakaş, 8 Mayıs 2018’de tahliye edilmişti. Karakaş bugün son kez hakim karşına çıktı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10 sanıklı davaya Karakaş’la birlikte iki sanık ve avukatları katıldı.

Karakaş’ın avukatı Yıldız İmrek, ‘savaşa karşı barış propagandasının uluslararası sözleşmelerde yer alan bir hak olduğunu’ söyledi. Avukat, müvekkilinin Barış Vakfı kurucularından olduğunu ve barış gazeteciliği alanında çalıştığını belirterek örgüt propagandası olarak değerlendirilebilecek paylaşımının olmadığını ifade etti.

1 YIL 6 AY 22 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme, İshak Karakaş’a ‘zincirleme terör örgüt propagandası’ suçlamasıyla bir yıl altı ay 22 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Diğer sanıklara da aynı suçtan hapis cezaları verildi.