Gazeteci Hüseyin Aykol'dan mesaj: 'Yaptığımız gazeteciliktir, şaşkın ve üzgün değilim'

Gazeteci Hüseyin Aykol'dan mesaj: 'Yaptığımız gazeteciliktir, şaşkın ve üzgün değilim'

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle dün evinden gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteci Hüseyin Aykol, avukatı aracılığıyla buradan bir mesaj gönderdi. Aykol, “Yaptığımız gazeteciliktir. Güzel şeylerin bedeli mutlaka vardır. Şaşkın ve üzgün değilim. Sesimi bundan sonra buradan duyuracağım” dedi.

Ankara’daki evinden dün öğle saatlerine gözaltına alınan ve ardından hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanarak Sincan F Tipi 2 Nolu Cezaevi’ne götürülen gazeteci-yazar Hüseyin Aykol, bugün görüştüğü avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi. Aykol, “Yaptığımız gazeteciliktir. Güzel şeylerin bedeli mutlaka vardır. Şaşkın ve üzgün değilim. Sesimi bundan sonra buradan duyuracağım” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi eski Eş Genel Yayın Yönetmeni olan Aykol hakkında “Örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle kesinleşmiş 3 yıl 9 aylık hapis cezası bulunuyor.

1970’lerden bu yana gazetecilik yapan Aykol hakkında açılmış 63 dava var. Aykol’un ceza aldığı bazı dava dosyaları da istinaf mahkemelerinde bekliyor.

HÜSEYİN AYKOL KİMDİR?

Özgür Basın’ın ilk yayını olan Toplumsal Diriliş dergisi çıktığında cezaevinde olan Aykol, 90’lı yılların başında çıkan haftalık gazete Halk Gerçeği’nin kuruluşunda yer aldı ve sonrasında Özgür Ülke, Özgür Gündem, Özgürlükçü Demokrasi, Yeni Yaşam gibi gazetelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Aykol’un 45 yıla varan yayıncılık ve gazetecilik meslek tecrübesi bulunuyor.

DAHA FAZLA