Gazeteci Hazal Ocak beraat etti

Gazeteci Hazal Ocak beraat etti

''Berat Albayrak'a hakaret'' davasından yargılanan Cumhuriyet Gazatesi muhabiri Hazal Ocak, hakkında açılan davadan beraat etti.

Cumhuriyet gazetesinde 20 Ocak 2020 tarihinde yayımlanan “Damat işi biliyor” başlıklı haberi sebebiyle, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “yazılı basın yoluyla hakaret ettiği” iddiasıyla dava açılan Gazeteci Hazal Ocak hakkında karar çıktı. Hazal Ocak, hakkında açılan davadan beraat etti.

Bakan Albayrak’ın babasının 2003 yılında, kendisinin de 2012 yılında Kanal İstanbul güzergahında arsa satın aldığına dair haber yapan Ocak hakkında başlatılan soruşturma tamamlanarak, davaya dönüşmüştü.

Ocak, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada yaptığı savunmasında, haberin hakaret değil kamuyu bilgilendirmek amacıyla gazetecilik faaliyeti kapsamında yapıldığını ve haberdeki unsurların eleştiri sınırları dahilinde olduğunu ifade etti.

Duruşma savcısı “Çoğulcu demokrasinin gereği olarak bireylerin bilgiye serbestçe erişmelerini, olumlu ve olumsuz görüşlerini özgürce ifade özgürlüğü ile yakından ilgilidir” diyerek Bakan Albayrak’a “hakaret”ten yargılanan Ocak’ın beraatini istedi.

Mahkeme, gazeteci Hazal Ocak’ın beraatine karar verdi.

DAHA FAZLA