Gazeteci Hayri Demir serbest

Gazeteci Hayri Demir serbest

Ankara’da evi basılarak gözaltına alınan gazeteci Hayri Demir, tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemede serbest bırakıldı.

Güncelleme 15.45

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Lezgin Tekay ve Saim Serin tutuklanırken, gazeteci Hayri Demir’in de aralarında olduğu diğer isimler adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı.


Ankara’da geçtiğimiz Pazar akşamı evine yapılan baskınla gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri Hayri Demir, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Ankara Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadesi alınmayan Demir, tutuklama talebiyle doğrudan mahkemeye sevk edildi.

Gazeteci Demir, Afrin saldırısına ilişkin sosyal medya paylaşımları dolayısıyla TCK 216 kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla suçlanıyor.

Demir ile birlikte aynı operasyonda gözaltına alınan HDP Ankara İl Örgütü yöneticisi Osman Konukçu, İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen, Lezgin Tekay, Bilal Yapılmış, Saim Serin ve HDP Çankaya İlçe Örgütü yöneticisi Aslı Bayramoğlu hakkında da tutuklama istendi. (MA)