Gazeteci Hamdullah Bayram gözaltına alındı:' Sizi de gazetenizi de bitireceğiz'

Gazeteci Hamdullah Bayram gözaltına alındı:' Sizi de gazetenizi de bitireceğiz'

Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Hamdullah Bayram, Ankara'da işkence yapılarak gözaltına alındı.

Yeni Yaşam Gazetesi'nde çalışan gazeteci Hamdullah Bayram, Ankara'da gözaltına alındı. Çankaya ilçesinde bulunan Ahmetler Postanesi önünde gözaltına alınan Bayram, kimlik bilgilerini açıklamayan iki kişi tarafından durdurularak, “Sizi de gazetenize de biliyoruz. Sizi de, gazetenizi de, ajansınızı da yakacağız” sözleriyle tehdit edildiği öğrenildi. Bayram'ın tehditlere karşılık vermesinin ardından polis olduklarını söyleyen iki kişi, Bayram'ı ters kelepçe yaparak göz altına aldı.

Gazeteci Hamdullah Bayram'ın durumu ailesine bildirmesi üzerine olay yerine giden arkadaşları, Bayram'ın ters kelepçe yapılarak yüzü duvara dönük bekletildiğini gördü. Polisler olay yerinde Bayram'ın arkadaşlarını da gözaltına almakla tehdit etti. Resmi polis aracıyla gazeteci Hamdullah Bayram Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bayram'ın cep telefonuna ve üzerindeki paraya el konuldu fakat neden gözaltına alındığına dair bir bilgi verilmedi.

“Sizi de gazetenize de biliyoruz. Sizi de, gazetenizi de, ajansınızı da yakacağız” diyerek, tehdit eden polisler Bayram’ı yanlışlıkla aldıklarını iddia etti. Bayram hakkında “polise mukavemet” gerekçesiyle işlem yapıldı. Hamdullah Bayram'ın ifadesi alındıktan sonra tutanak tutularak serbest bırakıldı.