Gazeteci Ferhat Çelik tekrar gözaltına alındı

Gazeteci Ferhat Çelik tekrar gözaltına alındı

Gün içinde gözaltına alınarak serbest bırakılan, MA Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferhat Çelik tekrar gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı (MA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferhat Çelik, akşam saatlerinde kaldığı eve gelen polisler tarafından ifadesi olduğu gerekçesi ile tekrar gözaltına alındı.

Gün içinde tutuklu MA muhabiri Sadık Topaloğlu'nu Silivri 5 No'lu Kapalı Cezaevi'nde ziyarete giden Çelik görüşe giderken gözaltına alınmıştı. Çelik hakkında bir haberden kaynaklı açılan soruşturmadan dolayı yakalama kararı çıkarıldığı ve götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü’nde 3 saat tutulduktan sonra SEGBİS ile hakkında yakalama kararı çıkaran Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanarak ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı

Akşam saatlerinde kaldığı eve giden polis ekipleri evde bulunanların kimlik kontrollerini yaptıktan sonra Çelik hakkında açılan bir soruşturmadan kaynaklı hakkında arama kararı olduğunu söyledi. Çelik, bunun üzerine gün içinde Silivri Adliyesi’nde verdiği ifade tutanaklarını polislere gösterdi. Polislerde kendilerine tebliğ edilen soruşturma numarasının ayrı olduğunu bu nedenle kendileri ile birlikte karakola gelmeleri gerektiğini söyledi.

Çelik’in ifadesinin alınmak üzere Feriköy Polis Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi. (MA)

DAHA FAZLA