Gazeteci Dilek Öncel hakkında açılan davada beraat kararı

Gazeteci Dilek Öncel hakkında açılan davada beraat kararı

MA muhabiri Dilek Öncel’e, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda ‘örgüt propagandası’ yapmak iddiasıyla dava açılmıştı. Öncel, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Dilek Öncel hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 1 yıl 6 aydan 7 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında gazeteci Öncel beraat etti. Duruşmaya, Öncel ve avukatı Resul Tamur katıldı.

‘HABER VERME SINIRLARI İÇERİSİNDE YAPILAN BİR PAYLAŞIMDIR’

İddianamenin okunması ardından yöneltilen suçlamalara ilişkin söz alan Öncel, “5 yıldır çalıştığım ajansın yaptığı haberi retweetledim. Paylaşımım tamamıyla haber amaçlıdır. Herhangi bir propaganda amacı yoktur ve şiddet içermemektedir. Haber verme sınırları içerisinde yapılan bir paylaşımdır. Rakkalı sivillerin kurtarılmasına ilişkin bir haberdir” dedi.

Avukat Resul Tamur ise Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinde yer alan benzer içerikli haberleri mahkemeye sunarak, bu gazeteler hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını söyledi.

Mütalaasını açıklayan iddia makamı, Öncel hakkında 7 buçuk yıla kadar hapis cezası talep etti.

‘BERAAT TALEP EDİYORUM’

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan Avukat Tamur, mütalaaya katılmadıklarını, Hürriyet, Cumhuriyet ve Sözcü gibi haber sitelerinin benzer haberler yaptığını hatırlattı. Paylaşımın haber alma ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten Tamur, “Bilinen gazetelerde çalışan gazetecilere yaptıkları benzer haberlere ilişkin herhangi bir soruşturma açılmazken, neden bu muhabirlere soruşturma açılıyor? Yapılan paylaşımın ekran görüntüsü alınarak bir suç unsuru bulunmaya çalışılmıştır. Müvekkilin haber kaynaklı yaptığı paylaşımlar nedeniyle beraatını talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Öncel hakkında beraat kararı verdi

 

 

DAHA FAZLA