Gazeteci Dayanışma Ağı: Gerçeklerin, yaşamın ve mücadelenin tarafındayız

Gazeteci Dayanışma Ağı: Gerçeklerin, yaşamın ve mücadelenin tarafındayız

Gazeteci Dayanışma Ağı, son günlerde yaşanan toplu intiharlarla ilgili olarak iktidar medyasının gerçekleri gizlemesine tepki gösterdi.

İleri Haber

Gazeteci Dayanışma Ağı, son günlerde yaşanan intihar olayları üzerinde iktidar medyasının, gerçeklerin üzerini kapatmasına tepki göstererek, "Tüm gazeteci dostlarımızı bu tavra ortak olmaya, yaşamı ve mücadeleyi daha fazla duyurmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Haberlerimizi yaparken, “iktidar istemiyor” diye gerçekleri gizlemeyeceğimizi ancak ölümü özendirecek bir dil ve anlatım kullanmamaya dikkat edeceğimizi de ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Gazeteci Dayanışma Ağı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Gerçeklerin, yaşamın ve mücadelenin tarafındayız

Türkiye 4 gündür, toplu ölüm olaylarıyla sarsılıyor. İstanbul Fatih ve Antalya’da evlerinde ölü bulunan kişilerin ekonomik sorunlar yaşayan aile üyeleri oldukları, ölümlerin intihardan kaynaklandığı neredeyse kesin. 

Biz gazeteciler, gerçeği tüm çıplaklığıyla halka ulaştırmakla yükümlüyüz. Geçim sıkıntıları, sansür, işten çıkarılma endişesi gibi birçok baskıya göğüs gererek gerçeklere ulaşmaya çalışıyoruz. Gerçeklere ulaşmak kadar, arkada yatan nedenleri irdelemenin, bu nedenlerin sorgulanmasının da haberciliğin gereği olduğunu biliyoruz.

İntihar veya toplu ölüm vakaları, bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Ekonomik yıkımın mağduru olan gazeteciler olarak gerçeklerden, yaşamdan ve mücadeleden yana tarafız. 

Haberlerimizi yaparken, “iktidar istemiyor” diye gerçekleri gizlemeyeceğimizi ancak ölümü özendirecek bir dil ve anlatım kullanmamaya dikkat edeceğimizi de ilan ediyoruz. 

Gazeteci Dayanışma Ağı gönüllüsü gazeteciler olarak, bugün toplu ölümlerle ilgili ve diğer haberlerimizde “yaşam” ve “mücadele” kavramlarına daha fazla yer vereceğiz. 

Tüm gazeteci dostlarımızı bu tavra ortak olmaya, yaşamı ve mücadeleyi daha fazla duyurmaya davet ediyoruz.