Gazeteci Ceren Deniz, haber takibi için gittiği hastanede saldırıya uğradı

Gazeteci Ceren Deniz, haber takibi için gittiği hastanede saldırıya uğradı

Hürriyet Akdeniz muhabiri Ceren Deniz, haber takibi için gittiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisinin saldırısına uğradı

Hürriyet Akdeniz muhabiri Ceren Deniz, geçtiğimiz Çarşamba günü haber takibi  için gittiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisinin fiziki tacizine maruz kaldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi, "Ceren Deniz, gelişmeleri takip etmek için gittiği hastanede gerekli bilgileri alıp fotoğraf çektikten sonra hastane çıkışında özel güvenlik tarafından durduruldu. Deniz, fotoğraf makinesini isteyen güvenlik görevlisine itiraz etti.  Fotoğraf makinesini almak için Deniz’e fiziki temasta bulunan güvenlik çalışanı, gazeteci Deniz’in, “Koronavirüs var, temas etmeyin” uyarılarını hiçe sayarak makineyi almaya çalıştı. Ceren Deniz’in yardım istemesi üzerine hastane önüne 3 güvenlik çalışanı ile 2 jandarma personeli geldi. Ceren Deniz’in etrafını saran güvenlikçiler makineyi almakta ısrar etti. Bu sırada hastanenin basın danışmanını arayan Deniz, telefonun sesini açtı. Güvenlikçiler basın danışmanının, “Ceren Deniz bizim iznimizle fotoğraf çekiyor” uyarılarına da kulak asmadı. Çıkan arbedede gazeteci Ceren Deniz’in çantası yırtıldı. 

Bir kez daha hatırlatıyoruz; gazeteciler doğru bilgiyi kamuoyuna ulaştırmakla yükümlüdür. Bu amaçla büyük sorumluluk alan meslektaşlarımız koronavirüs tehdidine rağmen doğru haber için sahada çalışmaya devam ediyor. 

Üyemiz Ceren Deniz’e yapılan saldırıyı kınıyor, meslektaşımızı adeta ablukaya alan güvenlikçiler hakkında gerekli işlemin yapılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

DAHA FAZLA