Gazeteci Berat Günçıkan yaşamını yitirdi

Gazeteci Berat Günçıkan yaşamını yitirdi

Gazeteci, yazar ve kadın hakları için mücadele eden Berat Günçıkan hayatını kaybetti.

Gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan yaşamını yitirdi. Günçıkan'ın cenazesi bugün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Güçıkan'ın ölüm haberini, CHP 26’ncı Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından duyurdu. Yarkadaş, "Uzun yıllar Cumhuriyet'te görev yapan, kadın ve insan hakları haberlerinin ısrarlı takipçisi sevgili meslektaşım Berat Günçıkan'ı kaybettik. Günçıkan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye yazdı.

BERAT GÜNÇIKAN KİMDİR?

Yazılarında muhalif, feminist kimliğini öne çıkaran Günçıkan 1959’da Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okudu.

Gazeteciliğe Eskişehir’de yerel gazetelerde çalışarak başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinin Adana bürosuna geçti. Cumhuriyet gazetesinde ve Cumhuriyet Dergi’de yayımlanan belgesel röportajları ve dizileri Haraşo’dan Nataşa’ya / Beyaz Ruslar - Kızıl Ruslar ve Gölgenin Kadınları, Cumartesi Anneleri, Milliyetçilik / Linç Kültürünün Tarihsel Kökeni isimleri altında kitaplaştırdı. Uzun yıllar Cumhuriyet’te çalışan Günçıkan, son yıllarda yayınevlerinde editörlük yapıyordu.

 Günçıkan’ın, Adalet Yoksa Gelecek De Yok - Aysel Çelikel Kitabı, Cumartesi Anneleri, Gölgenin Kadınları ve Benim Küçük İmparatorluğum adında yayınlanmış kitapları bulunuyor.

DAHA FAZLA