Gazeteci Ayşe Düzkan için İsveçli yazarlardan Adalet Bakanı’na mektup

Gazeteci Ayşe Düzkan için İsveçli yazarlardan Adalet Bakanı’na mektup

Gazeteci Ayşe Düzkan için İsveç Yazarlar Birliği Başkanı, İsveç Pen Başkanı ve İsveç Yayıncılar Birliği Başkanı tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e mektup gönderildi.

Hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra ocak ayında cezaevine giren gazeteci Ayşe Düzkan için İsveç Yazarlar Birliği Başkanı, İsveç Pen Başkanı ve İsveç Yayıncılar Birliği Başkanı tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e gönderilen mektupta, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkını kullandığı için tutuklanan herkesin serbest bırakılması talep edildi. 

Mektupta ‘Ayşe Düzkan’ın düzmece suçlamalarla aldığı bu cezanın, kendisinin temel ifade özgürlüğü haklarını ağır şekilde ihlal ettiğine derinden inanmaktayız’ denildi.

Mektupta yer alan bazı ifadeler şöyle:

“Türkiye’de ifade özgürlüğünün gitgide kötüye giden durumu hepimiz için son derece endişe vericidir. Hepimiz asılsız terörizm suçlamalarıyla çok sayıda yazar ve gazetecinin hapis cezasına çarptırıldığına ciddi endişelerle şahit olmaktayız.

Türk yetkilileri, sırf yazılarının içeriği ya da sözde üyeliklerine dayanarak yazarları ve gazetecileri dava edip tutuklamaya bir son vermeye çağırıyoruz.

Hem Ayşe Düzkan’ın hem de düşünce ve ifade özgürlüğü haklarını uyguladıkları için hapishanede olan diğerler tutukluların derhal şartsız olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”