Gaza geldi: Gerektiği kadar alperen göndeririz

Gaza geldi: Gerektiği kadar alperen göndeririz

Mustafa Destici, Suriye ve Irak’taki gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı. Destici, Türkiye’nin buralara askeri müdahalede bulunması gerektiğini belirterek, Kerkük için gerektiği kadar alperen gönderebileceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kerkük’ü işgal çağrılarına, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’de katıldı. CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Destici, Suriye ve Irak’a askeri müdahalede bulunulması ve buralarla da kalmayıp Halep, Batı Trakya ve Kırım’ın da işgal edilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik’in, “Sizce Musul ve Kerkük Türkiye’ye mi katılmalı?” sorusunu cevaplayan Destici, ““Sadece Musul ve Kerkük değil, Halep, Batı Trakya, Kırım da alınmalı” yanıtını verdi. Destici, Çelik’in, “Bu biraz rahatsızlık yaratmaz mı? Emperyalist bir müdahale olarak görülmez mi?” sorularına ise, “Emperyalist müdahale olarak görülemez. Oralar 100 yıl önce bizimdi, emanete bıraktık.” yanıtını verdi.

Destici ayrıca, Kerkük’e gerektiği kadar Alperen gönderebileceklerini söyledi.

ALPEREN OCAKLARI BAŞKANI KERKÜK YOLUNDAN “U” DÖNÜŞÜ YAPMIŞTI

Kerkük’e gideceklerini açıklayan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican ise savunma vermeye gittiği mahkemede, hakimin, “Kerkük’e gidecekmişsin doğru mu?” sorusuna yanıt olarak “Ara sıra ticaret için yurtdışına gidiyorum” cevabını vermişti