Gaz sızıntısı vatandaşı sokağa döktü

Gaz sızıntısı vatandaşı sokağa döktü

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde altyapı çalışması sırasında zarar gören doğalgaz boru hattından sızan gaz kokusundan etkilenen mahalle halkı sokaklara döküldü. Sokağa dökülen vatandaşların yaşadığı panik, ekiplerin gazı kesmesi ile sona erdi.

Olay akşam vaktinde, Kocaeli’ne bağlı Körfez ilçesinin Fatih Mahallesi Onurlu Sokak üzerinde devam eden alt yapı çalışmaları sırasında meydana geldi. İHA’dan alınan bilgiye göre, alt yapı çalışması esnasında yaşanan toprak kayması nedeniyle doğalgaz boru hattında çatlak meydana geldi.

YARDIM EKİPLERİNİ ÇAĞIRDILAR

Alt yapı çalışması bittikten sonra çatlayan hattan sızan gazdan etkilenen mahalle halkı durumu 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, doğal gaz boru hattının çatladığını tespit etti.

80 DAİRE BOŞALTILDI

Tespitin ardından çatlak olan hatta yakın konumdaki 5 binada bulunan 80 daire ve çevresindeki binalar tedbir amaçlı tahliye edildi. Daha sonra olay yerine gelen gaz dağıtım şirketi görevlileri hattaki gazı kesti. Hatta meydana gelen çatlağın alt yapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında onarılarak bölgeye yeniden gaz verileceği bildirildi.

Öte yandan gaz sızıntısı sırasında evlerinden tahliye edilen bir ailedeki çocuk ise evde beslediği tavşanını da yanına alarak dışarı çıktı. Güvenli bölgede ekiplerin çalışmasını izleyen küçük çocuk, kucağına aldığı ‘Dilber' adlı tavşanı ile çalışmaların sona ermesinin ardından evine geri döndü.