Gamze Açar, 5'inci kattan şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi

Gamze Açar, 5'inci kattan şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi

Ankara’da 17 yaşındaki Gamze Açar isimli bir çocuk, bir otelin 5’inci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki bir devremülk firmasının satış danışmanı aradığı iş ilanına başvuran 17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Açar, firmada çalıştığını ileri süren kişilerle Kızılay'da buluştu. 4 kişi, Gamze Açar'ı Kızılcahamam ilçesinde bulunan ve odaları devre mülk olarak kiralanan otele götürdü. Evrensel’de yer alan habere göre, Açar, resepsiyondaki görevliden gizli bir şekilde 5'inci kattaki odaya götürüldü. Dün sabah saatlerinde gürültü üzerine dışarıya çıkan otel görevlileri, Gamze Açar'ı yerde yatarken buldu. Ambulansla önce Kızılcahamam Devlet Hastanesi'ne ardından da Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Açar, hastanede hayatını kaybetti.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

2018 yılının mayıs ayında yine Ankara'da bulunan bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde düşen, önce intihar ettiği ileri sürülen ancak daha sonra 2 kişi tarafından atılarak öldürüldüğü ortaya çıkan Şule Çet'in ölümüyle benzerlik gösteren Gamze Açar'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Gamze Açar'ın kaldığı otel odasında inceleme yapıldı. Odada eşyaların dağıldığı ve bardak kırıklarının olduğu saptandı. İncelemenin ardından oda ve odanın bulunduğu kat mühürlendi. Açar'ı otele götüren 4 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, ilk ifadelerinde Gamze Açar'ın pencereden atlayarak yaşamına son verdiğini ileri sürdü.

AÇAR'IN ARKADAŞI: İNTİHAR EDECEK BİRİSİ DEĞİLDİ

Gamze Açar'ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemeden sonra ailesine teslim edildi. Açar'ın yakınları ve arkadaşları Açar'ın intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi.

Açar'ın sınıf arkadaşı Kardelen Yıldız, "Gamze asla intihar edecek bir insan olmadı. Çok fazla hayali vardı. Okul içinde, okul dışında neşe kaynağımızdı. Bu olay Şule Çet'in ölümüne çok benziyor. Başka Şule Çet'ler, başka Gamze’ler ölmesin artık" dedi. 

OTEL GÖREVLİSİ: EŞYALAR DAĞINIKTI

Otel görevlisi ise söz konusu odanın yıllık devre mülk olarak firmaya kiralandığını, Açar'ın gizli bir şekilde odaya çıkarıldığını öğrendiklerini söyledi. Görevli, sabaha karşı gürültü üzerine dışarıya çıktıklarında Gamze'yi kanlar içinde gördüklerini, odada da eşyaların dağınık şekilde olduğunu belirtti.

FİRMA, OLAYLA BAĞLANTILARI OLMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

​İlanda ismi kullanılan firmanın satış müdürü Recep Burulday ise "Normalde bizim çalışan personelimiz 9 ve 12’nci katlarda kalıyor. O kişiler önce gelip burada 5’inci kattaki misafir odalarına yerleşiyor. Ardından da kızı gece geç saatlerde getiriyorlar ve resepsiyona çaktırmadan odaya alıyorlar. Zaten 17 yaşındaki bir kızın bizimle çalışması veya otele giriş yapması mümkün değil. O kişiler kendilerince internetten ilan vermişler. Bizim şirketimiz ile kesinlikle hiçbir alakaları yok. Biz kendi firmamız olarak bu otele aylık ücret veriyoruz ve çalışanlarımız burada kalıyor. O gelen kişilerden birinin adı R. ve yanındakilerle birlikte gözaltında" diye konuştu.

Şirket sahibi Gökbay ise "Gözaltına alınan 5 kişi var ve onlar kendilerince bir ilan vermiş. Ayrıca onların bizimle hiçbir alakaları yok, şirketimin adını da verdikleri ilanda kullanmamışlar zaten ki kullanmaları da mümkün değil" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA