Game of Thrones oyuncusundan taciz açıklaması

Game of Thrones oyuncusundan taciz açıklaması

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi oyuncularından Lena Headey, hakkında çok sayıda kadın oyuncuya cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılan ABD’li yapımcı Harwey Weinstein’in kendisini de taciz ettiğini açıkladı.

ABD'li oyuncu Angelina Jolie'nin yaptığı itirafla ortaya çıkan Hollywood’daki taciz skandalında, yapımcı Harwey Weinstein’e 30 yıl içerisinde aralarında tanınmış oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yöneltilmiş ve en az sekiz kadınla da yargı yoluna gitmemeleri karşılığında özel anlaşmalara vardığı belirtilmişti. 

Bu konuyla ilgili 65 yaşındaki Harwey Weinstein hakkında soruşturma başlatılırken, konuyla ilgili bir açıklama da dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olan Game of Thrones dizisinde “Cersei Lannister” karakterini canlandıran ABD’li oyuncu Lena Headey’den geldi.

Headey, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Weinstein ile ilk defa 2005 yılında düzenlenen Venedik Fim Festivali’nde, “Grimm Kardeşler” filminin galasında karşılaştığını ve o akşam nehrin kıyısına doğru yürüdüklerini belirtirken, “Daha sonra durdu ve bana ‘imalı’ bir söz söyledi. Sadece güldüm, şok oldum. Bu bir şaka olmalıydı. Ona ‘Hadi ama arkadaşım? Bu babamı öpmek gibi bir şey olur! Gidip içecek bir şeyler alalım ve diğerlerinin yanına dönelim’ dedim.” ifadelerini kullandı.

"BANA BU ŞEKİLDE YAKLAŞACAĞINI DÜŞÜNMEDİM"

Weinstein’in kendisine bir daha bu şekilde yaklaşmayacağını düşündüğünü belirten Headey, Weinstein ile bir kahvaltıda film projelerini konuşmak için buluştuğunu ve Weinstein’in kendisine aşk hayatı ile ilgili sorular sormaya başladığını söylerken, “Konuşmayı daha az kişisel hale getirmek için farklı bir tarafa çekmeye çalıştım. Daha sonra senaryoyu vermek için onunla birlikte kaldığı otel odasına çıkmamı önerdi. Asansöre bindik ve birden tüm vücudum korkudan tepki vermeye başladı.

Harvey’e işten başka bir şeyle ilgilenmediğimi, onunla farklı bir nedenden dolayı görüşmediğimi ve aramızda hiçbir şey olmayacağını söyledim. Ben konuştuktan sonra öfkelendi. Asansörden indik ve odasına doğru yürümeye başladık. Eli sırtımdaydı ve arkamda yürüyordu. Tek kelime etmedi. Tamamıyla güçsüz hissettim. Odayı açmak için giriş kartını denedi fakat çalışmayınca daha da sinirlendi. Odayı giremediğimiz için geri dönmeye karar verdik. Otelden ayrılırken vale ücretini ödedi ve kulağıma ‘Bundan kesinlikle menajerine ve ajansına bahsetme’ şeklinde fısıldadı. Arabama bindim ve ağladım” dedi.

DAHA FAZLA