Fransa’dan yurt dışındaki vatandaşlarına uyarı: Dikkatli olun

Fransa’dan yurt dışındaki vatandaşlarına uyarı: Dikkatli olun

Fransa Dışişleri Bakanlığı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerdeki vatandaşlarına internet sitesi üzerinden 'daha dikkatli olun' uyarısında bulundu.

Fransa dışişleri bakanlığı internet sitesindeki Seyahat Ve Güvenlik Duyuruları bölümünü güncelleyerek bazı ülkelerdeki vatandaşlarına ‘dikkatli olmaları’ uyarısında bulundu. Aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkeler için yapılan uyarıda son zamanlarda Fransa ürünlerine yönelik boykot çağrıları etkili oldu.

Fransa'da derste  öğrencilerine  Muhammed peygamberin karikatürünü gösterdiği gerekçesiyle katledilen öğretmenin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 'Samuel Paty(katledilen öğretmen);ölümcül bir komplo ve ötekine karşı nefretin kurbanı oldu, özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz ve karikatürlerden vazgeçmeyeceğiz' dedi.

Muhammed peygamberin karikatürlerinin yayımlanması bazı ülkelerde Fransız mallarının boykotu için çağrılara sebep olmuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Fransız ürünlerinin boykot edilmesini istemişti. Erdoğan ayrıca Macron’un zihinsel tedaviye ihtiyacı olduğunu belirtmişti.