Fransa'da ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da son dönemde artan koronavirüs vakalarının ardından ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yasaklar kapsamında vatandaşlarının işe, markete ve sağlık kuruluşlarına gitmek için dışarı çıkabileceğini belirtti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covidd-19) salgınının hızla yayıldığı Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sokağa çıkma kısıtlamasının 30 Ekim'den 1 Aralık tarihine kadar uygulanacağını söylerken, vatandaşlarının işe, markete ve sağlık kuruluşlarına gitmek için dışarı çıkabileceğini belirtti.

Elysee Sarayı'nda açıklamalarda bulunan Macron, virüsün çok hızlı şekilde yayıldığını söyledi. Salgınla mücadelede iyi strateji izlediklerini savunan Macron öte yandan, Avrupa'da İspanya ve İrlanda gibi ülkelerin daha erken vakitte sıkı tedbirler aldığını ancak bu ülkelerle aynı durumda olduklarını ifade etti.

Macron ayrıca salgının seyrinin her 15 günde tekrar değerlendirileceğini belirterek, hedeflerinin günlük Covid-19 vaka sayısını 5 bine düşürmek olduğunu dile getirdi.

Fransa'da 54 bölgede 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.