Fransa'da sokağa çıkma kısıtlamaları kadına şiddet oranını artırdı

Fransa'da sokağa çıkma kısıtlamaları kadına şiddet oranını artırdı

Fransa'da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının, kadına şiddet oranını artırdığı bildirildi

Fransa'da Covid-19 salgınını kontrol altına almak için "sokağa çıkma kısıtlaması" aile içi şiddetin büyük oranda artmasına sebep oldu. Fransa İçişleri Bakanlığı, "aile içi şiddet" vakalarında sadece bir haftada yüzde 32'lik bir artış olduğunu açıkladı. Paris'te bu rakam yüzde 34'e ulaştı.

Fransız hükümeti bu zor süreçte kadınları korumak için özel tedbirler aldığını duyurdu.

Euronews'te yer alan habere göre, şiddet maduru kadınlar veya erkekler, şikayette bulunmak için karakola gitmeden, evlerine en yakında eczaneye giderek durumu güvenlik güçlerine bildirebilecek.

Bakanlık, Fransa Eczacılar Birliği ile aldıkları kararla, ülkede bütün eczanelerin bu konuda şiddet mağdurlarına yardımcı olacağını açıkladı.

Eğer şiddet uygulayan kişi mağdur ile birlikte ise, "maske-19" gibi bazı parolalar kullanarak eczanecilerin polise haber vermesini sağlayacak. İspanya'da buna benzer uygulamalar bulunuyor.

Fransa'da ocak ayından bu yana en az 20 kadın kadın, eşinin veya birlikte yaşadığı kişinin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. 2019 yılında 149 kadın aile içi şiddetten hayatını kaybetti