Fransa'da serbest dolaşıma sınırlama getirildi!

Fransa'da serbest dolaşıma sınırlama getirildi!

Macron konuşmasında, "Schengen bölgesi sınırları yarından itibaren kapatılacak. Yarından itibaren en az 2 hafta boyunca insanların hareketleri kısıtlanacak. Ülke genelinde dışarıda gezmek yasak, sadece alışverişlere ve işe gitmeye izin var. Tatile çıkmak yok" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ulusa sesleniş konuşmasında 15 günlük evde kalma politikasının uygulanacağını duyurdu. Macron,"Koronavirüse karşı savaştayız" ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 148 kişinin hayatını kaybettiği Fransa’da ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, salgının yayılmasını önlemek amacıyla salı gününden itibaren 15 günlük "evde kalma" politikası uygulanacağını ve ülke vatandaşlarının Fransa dışına çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu kapsamda alınan önlemlerin yarın öğleden sonra uygulanmaya başlanacağını belirten Macron, yeni kurallara uymayanların yaptırımlarla karşılaşacağını söyledi.

BELEDİYE SEÇİMLERİ ASKIYA ALINDI

22 Mart'ta düzenlenmesi planlanan belediye seçimlerinin ikinci turunun askıya alındığını bildiren Macron, Avrupa Birliği (AB) ve Schengen sınırlarının salı gününden itibaren kapatılacağını duyurdu.

Salgınla mücadele için sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ifade eden Macron’un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"İnsanların hareketlerini kısıtlayacak önlemler almaya karar verdim. İnsanların hareketleri yarından itibaren 15 gün süreyle ciddi şekilde sınırlandırılacak. Önemli görevdeki personel dışındakiler evlerinde kalacak. Bütün şirketler evden çalışmak için gereken adımları atmalı. Belediye seçimlerinin ikinci kısmı iptal edildi. İnsanların hareketini sınırlandıran tedbirlere karşı çıkanlar Fransa hükümeti tarafından cezalandırılacak. Koronavirüse karşı savaşta taksi ve oteller mobilize edilecek. Askeri hastane virüsle mücadelede kullanılacak. Fransa sınırları AB ile koordineli bir şekilde yarın kapatılacak. Schengen bölgesi sınırları yarından itibaren kapatılacak. Yarından itibaren en az 2 hafta boyunca insanların hareketleri kısıtlanacak. Ülke genelinde dışarıda gezmek yasak, sadece alışverişlere ve işe gitmeye izin var. Tatile çıkmak yok.

Ne kadar büyük olursa olsun hiçbir şirketin iflas etmeyeceğine söz veriyorum. Vergi programı için ayırdığımız bütçe 300 milyar euro."

FATURALAR ASKIYA ALINIYOR

Macron, ayrıca bu süreçte elektrik, gaz ve su faturalarının askıya alınacağını söyledi.