Fransa'da sağlık çalışanlarından protesto: 'Macron'un sözleri lafta kaldı'

Fransa'da sağlık çalışanlarından protesto: 'Macron'un sözleri lafta kaldı'

Fransa'da çalışma şartları ve hastanelerdeki imkanların yetersiz oluşu nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve hükümeti protesto etti. Sağlık çalışanları, maaşlarının 300 avro artmasını istedi.

Fransa'nın başkenti Paris ve çeşitli kentlerde sağlık çalışanları, çalışma şartlarını protesto etmek için yeniden sokağa çıktı.

Paris'te 5'inci bölgede bir araya gelen sağlık çalışanları, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar atarak ve pankartlar taşıyarak Sağlık Bakanlığı'na kadar yürüdü.

Çalışma şartlarına ve hastanelerdeki yetersiz imkanlara tepki gösteren sağlık çalışanları, maaşların 300 avro artmasını istedi.

Göstericiler, yaşadıkları sorunların giderilmesi için hükümetin acil harekete geçmesi yönünde çağrı yaptı.

'GEREKLİ ADIMLAR ATILMADIĞI SÜRECE SOKAKTA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Macron'un sağlık sorunları ile ilgileneceklerini söylemesinin lafta kaldığını belirten sağlık çalışanları, çalışma koşullarına çözüm üretilmesini istedi.

Sağlık çalışanları yaptığı açıklamada, "Son haftalarda sokağa iniyoruz sesimizi duyurabilmek için. Hastanelerde imkanların iyileştirilmesi için hükümetin acil adımlar atmasını bekliyoruz. Ama hükümetten beklediğimiz ilgiyi yeterli şekilde bulmuş değiliz. Gerekli adımlar atılmadığı sürece biz sağlıkçılar olarak sokağa inmeye devam edeceğiz" dedi

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri olay yaşanmadan sona erdi.

Paris'in yanı sıra Toulouse, Bordeaux, Strazburg ve Nantes gibi kentlerde de gösteriler yapıldı.

İki hafta önce de ülkenin tamamında eylemler yapan sağlık çalışanları, 1 yıldan uzun süredir hastanelerdeki yetersiz imkanlar ve kötü çalışma şartları sebebiyle hükümetten acil eylem planı bekliyor.