Fransa'da kuş gribi sebebiyle 2 milyona yakın ördek itlaf edildi

Fransa'da kuş gribi sebebiyle 2 milyona yakın ördek itlaf edildi

Fransa’nın 8 bölgesinde kuş gribi vakaları görüldü. Salgını sebebiyle yaklaşık 2 milyon ördeğin itlaf edildiği belirtildi.

Fransa Gıda ve Tarım Bakanı Julien Denormandie, ülkenin güneybatısındaki 8 bölgede kuş gribi vakalarının görüldüğünü açıkladı. 390’a yakın çiftlikte kuş gribi vakalarının tespit edildiğini aktaran Denormandie, tek çözümün itlaf olduğunu söyleyerek yaklaşık 2 milyon ördeğin itlaf edildiğini duyurdu.

Denormandie, insana bulaşma riski bulunmaması nedeniyle yumurta, tavuk ve ördek tüketiminde bir sakınca bulunmadığını söyledi.

Ülkede kasım başında da göçmen kuşların rotaları üzerindeki yerlere kuş gribi taşıması riski bulunduğu için 45 bölgedeki kümes hayvanlarının karantinaya alınması ya da güvenlik ağıyla korunması zorunlu kılınmıştı. Pazarlarda ise canlı kümes hayvanı satışı ile avcıların av kuşlarını kullanması yasaklanmıştı.

Fransa'nın güneybatısındaki bölgelerde, 2015-2016 ve 2016-2017 kış mevsimlerinde görülen iki kuş gribi salgınında milyonlarca hayvan itlaf edilmişti.