Fransa'da kilise önünde bıçaklı saldırı: Tekbir getirerek öldürdü!

Fransa'da kilise önünde bıçaklı saldırı: Tekbir getirerek öldürdü!

Nice'teki Notre Dame Kilisesi önünde meydana gelen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, yaralıların da olduğu aktarıldı.

İleri Haber

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı meydana geldi. Saldırıda en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların da olduğu aktarıldı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, saldırıda hayatını kaybeden iki kadından birinin başı kesilerek, bir erkeğin ise boğazı kesilerek öldürüldüğü aktarıldı. Saldırıda birden fazla kişi yaralandı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin da bir polis operasyonun devam ettiğini söyledi.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya ilişkin bir kişinin tutuklandığını duyurdu. Estrosi, ayrıca saldırının bir terör saldırısı olduğuna inandığını söyledi.

'SALDIRIRKEN TEKBİR ÇEKTİ'

Nice Belediye Başkanı, Estrosi BFM TV'de katıldığı canlı yayında, saldırganın bağırarak tekbir çektiğini söyledi. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, biri saldırgan olmak üzere 2 kişinin de ağır yaralı olduğunu ifade eden Estrosi "İslami faşizmi bitirmek için artın topyekûn savaşa başlamalıyız" dedi.

AVIGNON'DA BİR SALDIRI DAHA

Fransa'nın Avignon şehrinde, Nice'tekiyle yakın saatlerde bir saldırı saldırı daha meydana geldi. Avignon'da "Allahu ekber" diye bağırarak polise karşı saldırıya geçen kişi, polisler tarafından vurularak öldürüldü.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Nice kentinde bir kilisenin içinde düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır.

Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz."