Fransa'da eğitime ‘koronavirüs’ engeli

Fransa'da eğitime ‘koronavirüs’ engeli

Fransa’da yeni tip koronavirüs nedeniyle tüm eğitim kurumlarında “ikinci bir karara kadar” eğitime ara verildiği duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Fransa genelindeki kreş, okul ve üniversitelerde pazartesi itibarıyla eğitime ara verileceğini açıkladı.

Emmanuel Macron, koronavirüs salgınının şiddetini artırmasıyla birlikte alınacak önlemlerle ilgili açıklama yaptı. Fransa halkına televizyondan seslenen Macron ''Bu salgın Fransa'nın karşı karşıya kaldığı son yüzyılın en büyük sağlık krizidir'' dedi.

Macron, virüs ile mücadele kapsamında hastanelerdeki kapasiteleri artırdıklarını, ülkedeki şirketlerin çalışanlarına evden çalışmaları yönünde izin vermelerini, ilgili makamların uygulanan tedbirlerden etkilenen kurumların masrafların karşılayacağını da söyledi.

Ayrıca Macron, salgına rağmen toplu taşıma hizmetlerinin sürdürüleceğini öte yandan vatandaşların zorunlu olmadıkça yurt içi seyahatlerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.