Fransa: Erdoğan'ın açıklamaları şiddet içeriyor

Fransa: Erdoğan'ın açıklamaları şiddet içeriyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'şiddet ve nefret içeren2 söyleminin kabul edilemez olduğunu belirterek Türkiye'ye yönelik olası yaptırımların masada olduğunu söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian,  Europe 1 radyosuna konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'ya yönelik açıklamalarına ilişkin Le Drian, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli şiddet ve hatta nefret içeren açıklamalarda bulunması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Paris'in ülkedeki "Bozkurtlar" hareketini yasaklamasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Alınan bu karara karşı en sert şekilde mukabele edeceğimizi vurguluyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

"Burada hedef olan sadece Fransa değil, burada tüm Avrupa'nın dayanışması söz konusu" diyen Bakan Le Drian, Türkiye'nin bundan vazgeçmesini istediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin Türk yetkililere yönelik gereken tedbirleri almaya karar verdiğini hatırlatan Le Drian, Türkiye'nin bu durumdan kaçınmak için gereken adımları atmasının önemli olduğunun altını çizdi. "Baskı araçlarının" bulunduğunu belirten Fransız Bakan,  "olası yaptırımların masada" olduğunun altını çizdi.