Foça Bilimler Köyü için protokol imzalandı

Foça Bilimler Köyü için protokol imzalandı

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde kurulacak Bilimler Köyü için Bilimler Vakfı ve Foça Belediyesi arasında protokol imzalandı. Belediye Bilimler Vakfı'na 74 dönümlük araziyi 29 yıllığına tahsis etti.

Bilimler Vakfı ile Foça Belediyesi arasında Yeniköy Mahallesi'nde Bilim Köyü yapılmasına dair protokol imzalandı.

Protokol törenine Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile Bilimler Vakfı Yönetim Kurulu adına İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Dizdar ve Elekrik Mühendisi Devrim Erçetin imza attı. Foça Belediye Meclis Üyeleri Ercüment Kuyumcu, Mukaddes Yarba, Tuncay Şentürk ve Kenan Düzgün ile vakıf üyeleri Cem Eden ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gençer'de katıldı.

Protokolde, belediyeye ait 74 dönümlük arazinin 29 yıllığına tahsis edildiği kaydedildi.

Çoğunluğu İzmir Fen Lisesi mezunlarından oluşan Bilimler Vakfı üyeleri ile vakıf dışından tamamı gönüllü akademisyenlerin eğitim vereceği konular arasında 'Bilişim ve Toplumsal Yapı', 'Kuantum Fiziği', 'Dünyanın Müzikli Tarihi', 'Hesaplama Kuramı', 'Yapay Öğrenme ve Uygulamaları', 'Türkiye'deki Ekonomik Konuların İncelenmesi', 'Sosyal Bilimciler İçin Bilgisayar Programlama ve Veri Analitiği' gibi konuların yer alacağı öğrenildi.

 

DAHA FAZLA