Flynn'den 'Fethullah Gülen' açıklaması

Flynn'den 'Fethullah Gülen' açıklaması

ABD Başkanı Trump'ın Rusya iddialarının ardından istifa etmek zorunda kalan eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen'i kaçırma planları yaptığı iddiasını reddetti.

ABD Başkanı Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, avukatı Robert Kelner aracılığıyla kendisi hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklamada bulundu. 

Flynn'in avukatı Kelner, ABD medyasında "Fethullah Gülen'i kaçırma planları" şeklinde çıkan haberleri "yalan ve çok çirkin" olarak nitelendirdi.

Kelner, Flynn hakkında Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi kapsamında başlatılan soruşturmanın ardından medyada yer alan bazı iddialara cevap vermekten kaçındıklarını belirterek, "Ancak bugünkü haberler, General Flynn hakkında adam kaçırmadan rüşvete kadar iddiaları gündeme getirdi; bunlar öyle çirkin ve önyargılı ki (her iddiaya cevap vermeme anlamındaki) kendi kuralımıza bu seferlik bir istisna getiriyoruz: Bunlar yalandır." dedi.

[ih2]

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından cuma günü yayınlanan haberde, Flynn ve oğlu ile bazı Türk yetkililer arasında, Fetullah Gülen'in 15 milyon dolar karşılığında ABD dışına kaçırılmasıyla ilgili bir görüşme yapıldığı ve bu görüşmenin Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından soruşturulduğu iddia edilmişti.