Florit Madeninde Göçük: Ölü var

Florit Madeninde Göçük: Ölü var

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. 2 işçi kendi imkanlarıyla göçük altından çıkarken 1 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Yeniyapan köyündeki özel bir şirkete ait florit madeninde tünel çalışması yapılırken göçük oluştu.

İlk belirlemelere göre göçük altında kalan 3 işçiden 2'si kendi imkanlarıyla ocaktan çıktı. Ocakta bir işçinin olduğu belirtilirken, bölgeye AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Maden ocağına ulaşan AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda göçük altında kalan işçinin cesedine ulaşıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, "Kaman ilçesi Yeniyapan köyündeki florit madeni ocağında tünel açma çalışmalarında göçük meydana gelmiş. O sırada çalışan 3 işçiden 2’si kendi imkanlarıyla çıkmış, bir iş içeride kalmış. AFAD ekiplerimiz, bir işçinin cansız bedenine ulaşarak çıkardı. Ocakta, 300 metrede tünel açma çalışmaları yapılıyordu" diye konuştu.

FLORİT NEDİR?


Fluorit ya da florit, kalsiyum florür bileşiminde olup, saf olduğunda % 51.3 kalsiyum, % 48.7 fluor içerir. Bileşiminde, saydam veya yarı saydam olan, sarı, yeşil, mavi, mor, kırmızı veya renksiz olabilen bir mineraldir. Doğada en fazla renk çeşitliliğine sahip minerallerden birisidir. Eski dönemlerde süs eşyası olarak kullanıldığı bilinir.