Floridalı avcılar iki günde 300 siyah ayıyı katletti

Florida'da yaşayan siyah ayıların nesli tekrar tehlike altına girebilir. Avlanmanın serbest bırakılmasıyla birlikte iki günde 300 kadar ayının katledilmesi, popülasyonun yeniden kritik seviyelere düşeceği endişesini doğurdu.

(İleri - Haber Merkezi) ABD'nin Florida bölgesinde yaşayan siyah ayılar, 1970'li yıllarda 300'e kadar düşen nüfuslarıyla yok olma tehlikesi içindeydi. Yasalar tarafından "tehlike altındaki tür" olarak sınıflandırılmalarının ve avlanmalarının yasaklanmasının ardından hızla yükselen ayı nüfusu 3500'e kadar ulaştı.

Bu artışın ardından resmi kurumlar av serbestisini geçen hafta yeniden tanıdılar. Bunun üzerine sadece ilk iki gün içerisinde 300 kadar siyah ayı avcılar tarafından öldürüldü.

Florida Hayvan Hakları Derneği'nden Don Anthony, yaşanan avı "katliam" olarak nitelendirerek av sırasında hayvanlara yönelik şiddet suçu sayılabilecek birçok olayı incelediklerini belirtti. Anthony, yasaklar sayesinde son birkaç jenerasyondur avcılarla karşılaşmayan ayıları bilgisizlikleri nedeniyle kaçmayı düşünmediklerini, bunun yerine yiyecek beklentisiyle insanlara yaklaşarak kolayca avlandıklarını söyledi.

DAHA FAZLA