Florentino Perez: Süper Lig projesi ölmedi

Florentino Perez: Süper Lig projesi ölmedi

Florentino Perez, "Öyle 'çıkıyorum' diyerek Süper Lig'den kimse çıkamaz. Kimse Süper Lig'den ayrılık için gereken tazminatı ödemedi. Ayrılırlarsa cezasını çekerler" diye konuştu.

Avrupa Süper Ligi'nden ayrıldığını açıklamayan sadece 3 takım kaldı. Bunlardan biri de Real Madrid. Hem Real Madrid, hem de organizasyonun başkanı Florentino Perez, gelinen son noktayı anlattı.

El Larguero'ya açıklamalarda bulunan Perez ilk olarak, "Üzgünüm, hayal kırıklığı yaşıyorum. 3 yıldır bu proje üzerinde çalışıyorduk. Şampiyonlar Ligi formatının artık modası geçti. Hayatımda böylesine organize şekilde saldırı görmedim. Tehditler, küfürler..." diye konuştu.

'HEPİNİZE YALAN SÖYLEDİLER'

"6 İngiliz kulübü içinde ilgisi daha düşük olan biri vardı, o da diğerlerini etkilemeye başladı. Korku vardı. 6 İngiliz'den biri tam olarak ikna olmuş değildi." diyen Perez, "Hepinize yalan söylediler. Yerel liglerin sona ereceği, futbolun doğasının bozulacağı, futbolu öldüreceğimiz söylendi. Bunlar doğru değil. Bu yalanları yayanların kaybetmek istemedikleri ayrıcalıkları var." ifadelerini kullandı.

'ÖNEMLİ OLAN BÜYÜKLERİN OYNAMASI'

Perez, organizasyonun henüz sona ermediğine ilişkin bilgileri de aktardı:

"Bu proje işe yaramadıysa, bir başkası yarayacak. Unutmayın, 12 kulüp bağlayıcı bir sözleşme imzaladı. Juventus ve Milan ayrılmadı, Barcelona düşünüyor. Belki biraz değiştirebiliriz. İngiltere ve İspanya'dan en büyük 4 takım girer. Önemli olan büyüklerin oynaması, böylece çocuklar bu maçları izleyecek."

'ÖRNEĞİN, TÜRKİYE'DEN BİR TAKIM GİRMEK İSTERSE PROBLEM OLUR'

"Süper Lig projesi ölmedi, hayatta. Sadece askıya aldık." diyen Perez, Türkiye'den herhangi bir takımın organizayonda yer bulmasının güçlüğünü şu örnekle açık etmiş oldu:

"Her şeye açığız ama örneğin küçük bir ligden, diyelim ki Türkiye'den bir takım girmek isterse problem olur. Çünkü para büyük maçlardan, büyük rekabetlerden geliyor."

'ÖYLE 'ÇIKIYORUM' DEMEKLE KİMSE ÇIKAMAZ'

Yalnız olmadığını belirten Perez, "Bugün Agnelli ile 3 kez konuştum, benim yanımda. Barcelona benim yanımda. Süper Lig'in öldüğünü düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Ben ne UEFA'dan ne de FIFA'dan korkarım. Öyle 'çıkıyorum' diyerek Süper Lig'den kimse çıkamaz. Kimse Süper Lig'den ayrılık için gereken tazminatı ödemedi çünkü henüz kimse ayrılmadı. Ayrılırlarsa cezasını çekerler." dedi.

'HİÇBİR ŞEYİN OLMADIĞINA İNANAN İNSANLAR VAR, COVID'E DE İNANMIYORLAR'

Perez, "Geçen sezon bu 12 takım 650 milyon Euro kaybettik. Bu sezon bunun 2 ya da 3 katı kadar daha kayıp olacak. Şampiyonlar Ligi'nde bu format çalışmıyor. Artık bunu kabul etmeliler." diyerek, "Şampiyonlar Ligi kabul edelim ki geçerliliğini yitirdi. Ancak çeyrek finallerden sonra ilgi görebiliyor. UEFA'nın şimdi girişimci kulüplere karşı yaptırım uygulayabileceği konuşuluyor. Korkmuyoruz. Hiçbir şeyin olmadığına inanan insanlar var, Covid'e de inanmıyorlar. Ben, dünyanın en zengin kulübünün başkanı olarak tekrar ediyorum, Madrid takımında maaşları düşürmek zorunda kaldık. Bu yeterince açık mı?" şeklinde konuştu.

'SANKİ ATOM BOMBASI ATTIK'

Chelsea taraftarının protestosu için “Chelsea taraftarı mı? Stamford Bridge'in dışında 40 kişi vardı... Eğer istersen, onları oraya kimin götürdüğünü sana söyleyeceğim” diyen Perez, "Futbolun sonunu getireceğiz diye bize karşı kampanya başlattılar, manipüle ettiler. Ayrıcalıklı olanlar var ve bunu kaybetmek istemiyorlar. UEFA'nın gösterisi beni şaşırttı, sanki atom bombası attık." dedi.

Avrupa Süper Ligi'ne tepki olarak birçok takım, futbolcu ve taraftar tarafından ortaya atılan "Futbol taraftarlarındır" sloganıyla ilgili bir soruya ise Perez, "Burada yöneten ve bizi görevden alan taraftarlardır, bu gerçek. Formalarımızı alan, canlı yayın haklarını satın alanlar onlar. Biz onlar için en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz." cevabını verdi.

Perez, Avrupa Süper Ligi'ne başka takımları da alabileceklerini vurgulayarak, "Kulüpler, UEFA'dan yana gidiyor çünkü sadece şov yapıyor. Yukarıdakilerin para kaybetmesi, başkalarının kazanması doğru değil. Bize kendimizi açıklama fırsatı vermediler. Ben gerçekten başka çözüm olmadığını düşünüyorum. Bırakın başkaları da başka şey icat etsin. İngiliz kulüplerinin sahibi Amerikalılar ve sporu seviyorlar. Ben, hiçbir baskıdan korkmuyorum. UEFA başkanının finansal fair-playden konuşması beni endişelendirdi. Bu temel bir şey ve iyi durumda görünmüyor. Esnek değil yazılı olmalı." şeklinde konuştu.

Covid-19 salgınının devam etmesi halinde "Gelecek sezon bu sezondan daha kötü olacak" diyen Perez, Real Madrid'in çok ciddi ekonomik kayıpları olduğunu, büyük transfer yapmayacaklarını, Sergio Ramos gibi sözleşme yenileme durumunda olan futbolcuların durumunda belirsizliklerin de devam ettiğini söyledi.

DAHA FAZLA