FKÖ: İsrail bölgeyi savaşa sürüklüyor

FKÖ: İsrail bölgeyi savaşa sürüklüyor

Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrailli bakanların, Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesine yönelik açıklamalarını, "bölgeyi dini savaşa sürükleme girişimi" olarak nitelendirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ); İsrailli bakanların, Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesine yönelik açıklamalarını, "bölgeyi dini savaşa sürükleme girişimi" olarak nitelendirdi.

FKÖ İcra Kurulu'nun Ramallah'ta düzenlediği toplantının ardından yazılı açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "İsrail hükümetinin bakanlarının, Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesi, sömürgecilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine ve orada ayin yapmalarına resmi olarak izin verilmesi çağrısı, bölgeyi dini savaşa sürükleme girişimidir ve Mescid-i Aksa'nın zamansal ve mekansal bölünmesi propagandasıdır." ifadelerine yer verildi.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, dün Yahudilerin de ibadet etmesi için Mescid-i Aksa'daki statükonun değiştirilmesi gerektiğini söylemişti.

Harem-i Şerif'teki statüko, Kudüs İslami Vakıflar İdaresinde olan Mescid-i Aksa'da sadece Müslümanların ibadet etmelerine izin veriyor. Her ne kadar Tel Aviv rejimi Harem-i Şerif'teki statükoya saygı duyduğunu iddia etse de Ürdün'e bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi bu iddiayı reddediyor ve İsrail'in, yetkilerine müdahale ettiğini vurguluyor.