FKF'den Sıtkı Aydın'ın hakkını gasp eden şirket önünde eylem

FKF'den Sıtkı Aydın'ın hakkını gasp eden şirket önünde eylem

FKF, TBMM önünde kendini yakan işçinin hakkını gasp eden inşaat şirketi Sinpaş önünde eylem gerçekleştirdi.

İleri Haber

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF); Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde önceki gün kendisini ateşe vererek yakan inşaat işçisi Sıtkı Aydın'ın hakkını gasp eden inşaat şirketi Sinpaş Altınoran'ın Ankara'daki binası önünde eylem gerçekleştirdi.

"Emek düşmanlarından hesap soracağız" pankartı eşliğinde bina önüne yürüyen FKF'liler, burada "Gençlik direnen emekçinin yanında", "Zafer direnen emekçinin olacak", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganları attı.

FKF'den yapılan açıklamada, "Milyonları Man Adası'na çekenlerden, bu ülkenin emekçilerine 1603 lirayı reva görenlerden, emek düşmanlarından hesabı biz soracağız. Bu ülkenin aydınlık gençleri olarak bizler; eşit, özgür ve emekten yana bir iktidar için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede gençlik olduğu sürece emek düşmanları nefes alamayacaklar" denildi.

NE OLMUŞTU?

TBMM önünde "geçinemiyorum" diyerek kendini yakan işçi Sıtkı Aydın İleri'ye yaptığı açıklamada, 2013 yılında Sinpaş Altınoran’da iş kazası geçirdiğini, 3. kattan düşmesi sonucu 7 kaburgasının kırıldığını ve beyninde travma oluştuğunu aktarmıştı. "Yaşamam bir mucize" diyen Aydın, şirkete karşı açtığı davada hiçbir ilerleme kaydedilmediğini vurgulamıştı.