FKF'den 'Cumhuriyet' çağrısı: Bizim davamız Cumhuriyet'tir!

FKF'den 'Cumhuriyet' çağrısı: Bizim davamız Cumhuriyet'tir!

FKF'den Cumhuriyet gazetesi davasının ilk duruşmasına çağrı yapıldı.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) ilk duruşması 24 Temmuz Pazartesi günü görülecek Cumhuriyet gazetesi davasına çağrı yaptı. 

Çağrıda, "Gençlik. Saray'ın saldırdığı her yerde olduğu gibi Cumhuriyet davasında da Saray'a karşı direnecek, Türkiye'nin onurlu gazetecilerinin sonuna kadar yanında olacak, Saray karşıtı kavgayı onlar için, onlarla beraber büyütecektir" denildi. 

FKF'den yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

BİZİM DAVAMIZ CUMHURİYET'TİR

Cumhuriyet gazetesi davası şimdiden Türkiye tarihinin kara lekelerinden birisi olmuştur. Birçok Cumhuriyet yazarı, yöneticisi, çalışanı hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklanmışlar ve 8 ayı aşkın süredir sebepsiz yere tutuklu kalmışlardır. Öyle ki iddianame tutuklamalann gerçekleşmesinden tam 156 gün sonra açıklanmıştır. 

Cumhuriyet gazetesi davası, Saray'ın Cumhuriyet'i yıkma operasyonunun bir parçasıdır. Referandum sonucunda binbir hile ve oyunla tek adam rejimi ilan edip Cumhuriyet'i yıkmaya çalışanlar, şimdi de zorla, baskıyla, kurmaca davalarla Cumhuriyet fikrini Türkiye topraklarından silmeye çalışmaktadır. Ancak bütün operasyonlara rağmen Cumhuriyet bu topraklardan tasfiye edilememektedir, edilemeyecektir. Sarayın karanlığı devleti teslim aldıkça, Cumhuriyet bir direniş hareketi haline gelmekte, sokakta güçlenmektedir. 

Cumhuriyet birikimi Türkiye topraklarından silinemeyecek kadar köklüdür. Tüm salIdınlara, operasyonlara, tutuklamalara rağmen cumhuriyetçilerin bastırılamaması, cumhuriyetçi direncin kırılamamasının sebebi budur. Saray kaybedeceği bir kavga vermektedir. 

Gençlik. Saray'ın saldırdığı her yerde olduğu gibi Cumhuriyet davasında da Saray'a karşı direnecek, Türkiye'nin onurlu gazetecilerinin sonuna kadar yanında olacak, Saray karşıtı kavgayı onlar için, onlarla beraber büyütecektir. 

Bu kavga bizim kavgamızdır. Bu dava bizim davamız.. Bizim davamız Cumhuriyet'tir!