FKF'den 29 Ekim çağrısı: Yeni bir Cumhuriyet için 29 Ekim'de Taksim'e!

FKF'den 29 Ekim çağrısı: Yeni bir Cumhuriyet için 29 Ekim'de Taksim'e!

Fikir Kulüpleri Federasyonu, 29 Ekim'le ilgili bir açıklama yayınlayarak Saray'larında saltanat sevdası sürenlere karşı Cumhuriyet'i savunan herkesi 29 Ekim'de Taksim'e çağırdı.

FKF, "Yeni Bir Cumhuriyet İçin 29 Ekim'de Taksim'e!" başlıklı bir açıklama yaparak, "Bir kez daha gençlik, Saray’larında saltanat sevdası sürenlere, tarikatlara, cemaatlere, kendi çıkarları için memleketi karanlığa hapsetmek isteyenlere karşı Cumhuriyet’i savunan herkesi 29 Ekim’de Taksim’e çağıyor" dedi.

FKF'nin 29 Ekim açıklaması:   

YENİ BİR CUMHURİYET İÇİN 29 EKİM'DE TAKSİM'E

Cumhuriyet, 93 yıl önce ilan edildiğinde ülkemizin ilerici ve emekçi halk kesimlerinin umudu, yıkılan saltanatın ve halk düşmanlarının yenilgisiydi. Cumhuriyet, ülkemizde tebaadan yurttaşlığa, gericilikten aydınlanmaya, emperyalist kuşatmadan bağımsızlığa geçmekti. Cumhuriyet bu topraklarda kadınların özgürlüğü, mollaların sonu demekti.

Cumhuriyet’in ilanı bu ülkede eşit, laik ve özgürce yaşamın kurulabilmesinin tek yolu ve teminatıydı. Cumhuriyet, bugün de halkın umudu, Saray'larında rahat yaşam sürenlerin, yeni bir saltanat rejimi kurmak isteyenlerin korkusudur. 

Cumhuriyet’i tasfiye etmek, başkanlık adı altında padişahlığını ilan etmek isteyenler, 93 yıldır olduğu gibi bugün de karşılarında gençliği bulacaktır. Gençlik, laikliğin ve Cumhuriyet’in sahibi ve bekçisidir.

Bir kez daha gençlik, 29 Ekim'de Cumhuriyet’e sahip çıkmak için, özgürlüğü ve laikliği bu topraklarda tekrar var etmek için bir adım öne çıkıyor. Saray’larında saltanat sevdası sürenlere, tarikatlara, cemaatlere, kendi çıkarları için memleketi karanlığa hapsetmek isteyenlere karşı Cumhuriyet’i savunan herkesi 29 Ekim’de Taksim’e çağırıyor.

Buluşma ve Yürüyüş

Saat 15.00 / Tünel Meydan

DAHA FAZLA