FKF'den 2. Kongre açıklaması

FKF, dün 'Üniversitelerden kovduk, sıra memlekette' sloganıyla toplanan 2. Kongre'ye ilişkin açıklama yaptı.

(İleri - Haber Merkezi) Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF); dün tamamlanan 2. Kongre'ye dair açıklama yayımladı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

FKF’nin 2. Kongresi, 22 Kasım Cumartesi günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda tamamlandı. "Üniversitelerden kovduk, sıra memlekette" sloganıyla haftalardır üniversitelerde yapılan toplantıların ardından dün toplanan ve iki kısımdan oluşan kongremizin ilk bölümünde FKF'nin örgütsel yapısı ve siyasi çalışmaları değerlendirildi. Merkez Yürütme Kurulu ve Genel Yürütme Kurulu için adaylar belirlenerek oylamalar yapıldı.

İlk kısımda yapılan tartışmalar bize bir kez daha FKF’nin diri bir örgütsel yapıya sahip olduğunu ve yeni bir ülkeyi kurmanın yollarını aradığını göstermiştir. Bunun yanında bugüne kadarki çalışmamızda biriktirdiğimiz kimi sorunlar ortaya konmuş ve çözüme yönelik irade açıklık kazanmıştır. 

Kongrenin ikinci kısmında Kolektifler, Gençlik Muhalefeti, EHP Gençliği gibi dost gençlik örgütlerinin temsilcileri, CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Kadir Gökmen Öğüt, İlhan Cihaner, sanatçı Hilmi Yarayıcı, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, Denizlerin mücadele arkadaşı Tuncay Çelen, yazar Necdet Saraç, HTKP Merkez Komitesi üyesi Erkan Baş bizlerleydi. Yapılan konuşmalarda bir kez daha FKF’nin Türkiye siyasetindeki önemi vurgulandı. FKF’nin cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarken Kürt düşmanlığı yapmak gerekmediğini gösterdiği ifade edildi. Hürriyet Bandosu ve Ruhi Su Dostlar Korosu’nun şarkılarına salonda bulunan yüzlerce FKF’li eşlik etti. 

Etkinlikte sonunda yeni seçilen FKF MYK ve GYK’sı ilan edildi. MYK adına yeniden Genel Başkan seçilen Erçin Fırat bir konuşma yaparak kongrenin birinci kısmında alınan kararları salonda bulunanlarla paylaştı. Bu kararların kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı dile getirildi.

FKF MYK’sı olarak başarılı bir kongre süreci atlattığımız tespitini yapıyoruz. Bu süreçte elbette ki en büyük pay gecesini gündüzüne katarak çalışan her bir FKF üyesinindir. Ayrıca yine hem süreç boyunca hem de bizzat salonda bulunarak desteklerini bizden esirgemeyen aydınlarımıza, sanatçılarımıza, milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz. Şimdi kolları sıvamanın ve mücadeleye kaldığımız yerden kongremizden aldığımız enerjiyle daha büyük bir heyecan ve kararlılıkla devam etme zamanıdır.

Yaşasın FKF!

Yaşasın bağımsız, aydınlık Türkiye mücadelesi!

Fikir Kulüpleri Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu

Yapılan oylama sonucunda seçilen merkezi kurullar şu şekilde;

Merkez Yürütme Kurulu: Akın Art, Alican Tüfenkoğlu, Alperen Bal, Aytaç Örtücü, Baransel Ağca, Can Kaderoğlu, Dursun Doğan, Ercan Bölükbaşı, Erçin Fırat, Haydar Şahin, İbrahim Kurban, Nihal Evirgen, Özgün Sağlam, Süleyman Altınışık, Zozan Baran

Genel Yürütme Kurulu: Ahmet Nazif Yücel, Ali Akpınar, Ali Dündar, Ali Yağız, Anıl Çevik, Anıl Hasan Urhan, Arda Özel, Atınç Gürçay, Bensu Balioğlu, Berhudan Evran, Burkay Düzce, Çağla Üren, Çağlar Paldar, Deniz Karabacak, Deniz Özceylan, Dürdane Çor, Ekin Can Alıcı, Ekin Çakır, Emre Ünal, Eray Erzeybek, Fırat Kaya, Fuat Öztürk, Gizem Karabıyık, Halis Poyraz, Hasan Hüseyin Özgökçe, İdil Akkuş, Kübra Bıçak, Mehmet Genişoğlu, Mert Çallıoğlu, Mert Şanlı, Muhammed Said Yılmaz, Mustafa Güneş, Naci Elma, Onur Alp Arıkan, Ozan Can Çolak, Özgün Güzel, Özgür Oral, Özgür Yılmaz, Öznur Yılmaz, Selçuk Haddur, Sinan Bölükbaşı, Şafak Küçüksezer, Şahin Uslu, Taşkın Dilek, Tayfun Erkorkmaz, Umut Dönmez, Volkan Lenk, Zeki Çetin