FKF'den AKP'yi "memleketten kovacak" kongre

Fikir Kulupleri Federasyonu (FKF)'nin 2. Kongresi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dr. Cem Demiroğlu Oditoryumu'nda gerçekleştirildi.

(İleri - Haber Merkezi) Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dr. Cem Demiroğlu Oditoryumu’nda 2. Kongresi’ni düzenlendi.

Delegelerin katıldığı ilk kısmı tamamlanan Kongre'nin 'Gençlik Buluşması' adı verilen 2. kısmı ise FKF’nin bütün üyelerinin ve dostlarının katılımıyla yapıldı.

FKF BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ'NE KATILACAK

FKF 2. Kongresi’nin sabah başlayan delegeli kısmında gençliğin programı 3 ana başlıkta tartışıldı. Gençliğin Mücadele Programı, FKF Çalışma Kılavuzu ve Karar Öneri Metinleri 7 saat süren tartışmalar sonucunda belirlendi. Gericilik karşıtı mücadele ilk sıraya yazıldı. Bunun yanı sıra liselerin FKF’ye bağlanması, internet haber sitesinin açılması, işçi öğrenci komisyonu kurulması, FKF’nin Birleşik Haziran Hareketi’ne katılması kararları alındı. Tartışmaların tamamlanmasının ardından Fikir Kulüpleri Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Genel Yürütme Kurulu (GYK) seçimleri yapıldı. Bilgisayarlı sistem üzerinden 425 delegenin katılımıyla yapılan seçimlerin sonuçları Gençlik Buluşması’nda duyuruldu. 

Kongre başlamadan önce Deniz Gezmiş'in geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren annesi Mukaddes Gezmiş anıldı. Saygı duruşunun ardından FKF'nin bir yılını anlatan videonun gösterimine geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Zozan Baran, "AKP iktidarda olabilir ama görmezden geldikleri bir halk ve savunucusu olduğu ilkeler var. Bunu onlara gösterecek olan güç FKF'dir" dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ, milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, gazeteci Necdet Saraç, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu, sanatçı Hilmi Yarayıcı ve HTKP MK üyesi Erkan Baş da kongreye katıldı.

Kongreye gelen Çapa Tıp Fakültesi taşeron işçileri, yaşadıkları zorlukları,hukuksuzlukları ve direnişlerinin kazanımlarını anlattı. İşçilerin, "taşeron sağlığa zararlıdır, AKP sağlığa zararlıdır" demesi üzerine salondakiler "İşçi gençlik el ele AKP'siz Türkiye" sloganını attı.

Kongrede konuşan gazeteci Merdan Yanardağ, "siz bu ülkede devrimci olmadan, yurtsever olmadan, iyi, guzel hiç bir şey yapılamayacağını gösterdiniz" ifadelerini kullandı.

68 kuşağından eski FKF'li Tuncay Çelen, konuşmasında "şimdi sadece müdaafa etmiyoruz, emekçilerle birlikte bu ülkede halklarla örgütleneceğiz" dedi.

"YOLUMUZ İŞÇİ SINIFININ YOLUDUR"

Yeni dönemde de FKF Genel Başkanı seçilen Erçin Fırat'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"61 ilde örgütlenen FKF için bir adım daha atacağız ve Anadolu'nun gençlik derneklerini bir araya getireceğiz. Ülkemizde 500 bin işçi öğrenci var ve bu nedenle FKF olarak işçi öğrenciler çalışmasını başlatıyoruz. Yolumuz işçi sınıfının yoludur. Onların aydınlık yolundan hiç durmadan, geri adım atmadan yürüyeceğiz.

Kongremizde Birleşik Haziran Hareketi'ni tartıştık, değerlerimizin uyuştuğunu gördük. Bunun sonunda Birleşik Haziran Hareketi'yle beraber yürüyeceğiz.

Muhalif gazeteciliğin önünü kesiyorlar. Biz de genç gazeteciler ile muhalif bayrağı devralıyoruz."

Kongre, Dostlar Korosu'nun sahne almasının ardından sona erdi.