FKF Aliağa Temsilciliği açıldı

FKF Aliağa Temsilciliği açıldı

"Aydınlık, bağımsız Türkiye için mücadelemizi büyütüyoruz" çağrısıyla gerçekleşen açılışa katılan birçok dost kurum ve kuruluş da FKF’ye destek verdi.

İleri Haber

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Aliağa Temsilciliği’nin açılışı birçok kurum, sendika ve siyasi partinin de katılımıyla gerçekleşti.

FKF'nin Aliağa'da mücadele verdiği 4 yılda yaptıklarının sinevizyon gösterimiyle başlayan açılışta ilk sözü alan FKF İzmir Lise Sorumlusu Sonat Ergür, "AKP/Saray Rejimi ülkemizi karanlığa sürüklerken, toplumsal muhalefeti de elinden geldiğince baskı altında tutmaya çalışıyor. Tam da bu yüzden bugün bir adım daha ileri çıkmak için burada toplanmamız ve aydınlık, bağımsız bir Türkiye için mücadeleyi büyütme kararlılığında olmamız bizim için çok değerli. FKF Aliağa'da senelerdir mücadele ediyor. Bugünden itibaren mücadelemizi bir adım daha ileri taşıyacağız." dedi.

‘NE YAPARLARSA YAPSINLAR KAZANACAĞIZ’

Ergür’ün ardından, etkinliğe katılan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Aliağa İlçe Başkanı Turan Serin sözü aldı. Serin konuşmasında, "Ülkemizin aydınlık yüzü gençler umudumuzu büyütüyor. FKF 60'lı yıllardan bu yana Türkiye'nin onurlu, devrimci gençlerinin yetiştiği bir okul. Onlar işçilerin, emekçilerin, aydınların, gençlerin sesini kısmak istiyorlar ancak her ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin onurlu insanları kazanacak, biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

‘BERABER MÜCADELE ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR’

OHAL ile birlikte işine son verilen ve aylarca İzmir Demokrasi Meydanı’nda direnen Petkim işçisi Onur Ulu da yaptığı konuşmada Aliağa’nın böyle etkinliklere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ülkemizin onurlu insanlarının beraber mücadele etmeye ihtiyacı var. Bugün bir şeyi görmüş olduk, bu salona sığmadık bize daha büyük yerler gerek. Mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Etkinliğe katılan dost kurum ve kuruluşların temsilcilerinin FKF'ye desteklerini iletmesinin ardından etkinlik sona erdi.

DAHA FAZLA