Fitch Ratings: 'Türkiye’nin kredi notu yüksek enflasyonu yansıtıyor'

Fitch Ratings: 'Türkiye’nin kredi notu yüksek enflasyonu yansıtıyor'

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “BB” olarak, not görünümünü ise “negatif” olarak teyit etti. Değerlendirmede “Türkiye’nin kredi notu ve negatif görünüm zayıf dış finansmanı, düşük döviz rezervlerini ve yüksek net dış borç, yüksek enflasyonu yansıtıyor” denildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin notuna yönelik yaptığı açıklamada Türkiye'nin kredi notunu 'BB' olarak, not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti.

Kuruluş açıklamasında "Türkiye'nin ekonomik toparlanması, enflasyon, ekonomi politikasının uygulanması için görünüm civarında ciddi belirsizlikler devam ediyor" dedi. 

Fitch, jeopolitik ve siyasi risklerin Türkiye'nin notu üzerinde baskı yarattığını açıkladı.

'YATIRIM YAPILABİLİR' SEVİYESİNİN ALTINDA 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, son olarak 13 Temmuz 2018'de yaptığı değerlendirmede notu BB+'dan BB seviyesine indirmişti.

Bu seviye Fitch değerlendirmesine göre yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altında bulunuyor. Söz konusu seviyede değerlendirilen ülkeler arasında Türkiye'nin yanında Brezilya, Sırbistan ve Makedonya bulunuyor. Diğer önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's'e göre de Türkiye'nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin 2 kademe altında yer alırken, S&P Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin 3 kademe altında tutuyor.

DAHA FAZLA