Firari mafyaya Esenler Otogarı işgalinde MÜSİAD desteği

Firari mafyaya Esenler Otogarı işgalinde MÜSİAD desteği

Cinayet suçundan aranan ve yurtdışına kaçan firari mafya Galip Öztürk, Esenler Otogarı'nı İBB'ye devretmemekte direniyor.

Özgür Yılmaz - @ozgurr_yilmaz

Cinayet suçundan aranan ve yurtdışına kaçan Metro Turizm'in sahibi firari mafya Galip Öztürk, Esenler Otogarı'nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devretmemekte direniyor.

İBB iştiraki İSPARK, önce 8 Ağustos'ta Esenler Otogarı'nda yalnızca otomobil gişelerini devralabildi.

Geçtiğimiz salı günü İBB, Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Galip Öztürk'ün kızı Fatma Öztürk'ün başkanı olduğu Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş'ye (AVTER) bir ihtarname göndermiş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da aynı gün bir açıklama yapıp "Esenler Otogarı 15 gün içinde devredilecek" demişti. 

Öztürk'ün Esenler Otogarı'nı devretmemesindeki önemli sebeplerden biri ekonomik. Cinayet sanığı Öztürk her giriş-çıkış yapan otobüsten 130 lira almaya devam ediyor. Bu da yaklaşık ortalama 2 bin 500 otobüsten yaklaşık günlük 320 bin lira ediyor. Dahası Esenler Otogarı'nın temizlik ve güvenlik gibi hizmetlerini İBB üstlendi. Otobüs gişelerinden parayı ise Galip Öztürk toplamaya devam ediyor.

MÜSİAD-ÖZTÜRK İLİŞKİLERİ

Aslen Samsunlu olan Galip Öztürk'ün kızı Fatma Öztürk'ün başkanı olduğu AVTER'in Yönetim Kurulu üyelerinden biri olan Haluk Tan, aynı zamanda MÜSİAD Samsun İl Başkanı

View Attachment

Galip Öztürk'ün Esenler Otogarı konusunda jet hızıyla iki yürütmeyi durdurma kararını çıkartan avukatı Muhammet Aksan da daha önce birçok kez MÜSİAD'ın merkez kurullarında görev aldı