Fındıklı halkı özelleştirmeye geri adım attırdı

Fındıklı halkı özelleştirmeye geri adım attırdı

Rize'nin Fındıklı ilçesindeki sahil şeridinde bulunan parkın 29 yıllığına özel bir şirkete ya da kişiye devredilmesini öngören proje, halkın çabalarıyla iptal ettirildi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde sahil şeridinde bulunan park alanının özel bir kişiye veya şirkete 29 yıllığına verileceği ihale iptal edildi.

İhaleye tepki göstererek sokağa çıkan halk, düzenledikleri basın açıklamasının ardından ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Evrensel'de yer alan habere göre, belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştiren halk, parkın Fındıklı halkına ait olduğunu söyledi.

'KAMU YARARINA UYGUN HAREKET EDİLMEYECEK'

Açıklamayı okuyan Sıla Tena Ertaş bu ihale ile kamunun hakkının gasp edildiği vurgulayarak, “Söz konusu ihalelere konu alan, kamuya ait olup bu alandan faydalanma hakkı Fındıklı ilçesinde ikamet eden herkese aittir. İhalenin yapılması ve söz konusu alanın yap-işlet-devret modeli ile özel kişilere devri halinde alanın yaratılma amacı olan kamu yararına uygun hareket edilemeyecek ve bu işletmeden doğabilecek fayda da sağlanamayacak” dedi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ İHALENİN İPTAL EDİLDİĞİNİ DUYURDU

Ertaş, açıklamada Fındıklı halkının taleplerini de sıraladı. “Bizler, bir an önce söz konusu ihalenin yapılmasından vazgeçilmesi, işletmesi belediye tarafından yapılacak, herkesin erişimine açık sosyo-ekonomik koşullarda işletilecek ve ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı gruplara istihdam sağlanması katkı sağlayacak bir projenin oluşturulmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından belediye meclis üyeleri tarafından ihalenin iptal edildiği ve yapılmayacağı duyuruldu.

DAHA FAZLA