Financial Times: Türkiye'nin daha iyi bir PowerPoint sunumuna ihtiyacı var

Financial Times: Türkiye'nin daha iyi bir PowerPoint sunumuna ihtiyacı var

Financial Times, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın önümüzdeki hafta açıklayacağı ekonomi planı ile ilgili, 'Türkiye'nin daha iyi bir PowerPoint sunumuna ihtiyacı var' başlığıyla bir makale yayımladı.

Financial Times muhabiri Colby Smith, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın önümüzdeki hafta açıklayacağı ekonomi planı ile ilgili bir makale yayımladı. Smith, makalesinin başlığını "Türkiye'nin daha iyi bir powerpoint sunumuna ihtiyacı var" koyarak Albayrak'ın son ekonomi modelini bir Power Point sunumu ile tanıtmasına gönderme yaptı.

Hükümetin yerel seçimlerden önce Türk lirasını stabilize etmek için "aşırı" derecede önlem aldığını belirten Smith, buna rağmen AKP'nin oy kaybettiğini belirtti. Türk lirasının dolara karşı çok değer kaybettiğine ve enflasyonun yüzde 20'lerde olduğuna dikkati çeken Smith, seçimlerde muhalefetin Ankara'yı kazandığını ve bazı bölgelerde oyların tekrar sayıldığı İstanbul'da da önde göründüğünü ifade etti. Smith, bu sonuçlarla birlikte hükümetin yabancı yatırımcıları "kızdırma" fikrinin şimdi daha da kötü durduğunu belirtti.

Radobank'tan Piotr Matys, Smith'e Albayrak'ın açıklayacağı yeni ekonomi planı ile ilgili şunları söyledi:

"Ekonominin dengelendiğini belirten madde işaretli formatla hazırlanmış bir PowerPoint sunumu seçimden önce alınan aşırı önlemlerden sonra yabancı yatırımcının güvenini tekrar kazanmak için yeterli olmayabilir."

Matys ayrıca, "İdeal olarak yapısal reformların IMF tarafından denetlenmesi gerekiyor, ama Bay Albayrak'ın Bay Lagarde'ı yakın zamanda ziyaret edeceğini sanmıyorum" dedi.

DAHA FAZLA