'Filistin'in ortak mücadelesi, İsrail'in 'örümcek ağından daha zayıf' olduğunu gösterdi'

'Filistin'in ortak mücadelesi, İsrail'in 'örümcek ağından daha zayıf' olduğunu gösterdi'

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Filistin'e karşı işgal girişimini protesto etmek amacıyla Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması yaptı.

Emre Orman

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Filistin'e karşı işgal girişimini protesto etmek amacıyla Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması yaptı. "Siyonist İsrail işgaline son! Tüm anlaşmalar iptal edilsin! Direnen Filistin halkı kazanacak!" pankartının açıldığı eylemde "İşgalciler yenilecek diren halk kazanacak" ve “katil İsrail Filistin'den defol " dövizleri taşındı. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun da destek verdiği açıklamada sık sık "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları atıldı.
Ortak basın açıklamasını Hakan Dilmeç okudu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Filistinliler 11 günlük bir muharebeyi kazandı. Filistin'in işgal edilen 48 topraklarında, Bati Şeria'da, Kudüs'te ve Gazze'de İsrail'e karşı 11 günlük destan gibi bir direniş sonucunda, sözüm ona yenilmez İsrail işgal devleti, ateşkes çağrısı yapmak zorunda kaldı. Bir kez daha gördük ki direnen halklar kazanıyor. Apartheid İsrail, Filistin topraklarında ırk ve din ayrımcı bir düzen kurdu ve işgalini yerleşimcileri Filistinlilerin evlerine sokarak, Filistinlilerin bağını, bahçesini, evini barkını yıkarak sürdürüyor. Bu işgalin son adımı olan Şeyh Cerrah mahallesindeki insanların yerlerin edilmesi girişimine karşı Filistin'in her yerinden direniş yükseldi. Gazze artık sadece Gazze değildi. Kudüs, Batı Şeria, 48 toprakları artık sadece kendileri değildi. Hepsi Filistin oldu. Filistin'in ortak mücadelesi, İsrail'in "örümcek ağından daha zayıf' olduğunu cümle aleme gösterdi. Bir kez daha gördük ki, örgütlü halklar kazanıyor. Ateşkes ilan edildikten hemen sonra Filistin Direniş Örgütleri Ortak Operasyon Odası'ndan “hâlâ tetikte oldukları” mesajı geldi. Saatler sonra aslında varlık sebebi işgal, sömürü, katliam olan İsrail bu kez de Mescid'i Aksa'da direnişi ve zaferini kutlayan halka saldırdı. Şeyh Cerrah mahallesine girmeye çalışan Filistinlilere plastik mermi ile saldırdı. Ev baskınlarıyla onlarca Filistinliyi gözaltına aldı. Şeyh Cerrah'taki Siyonist emeller hâlâ varlığını koruyor. Bu saldırılar Filistin halkının nihai zaferinin, yani barışın ancak apartheid İsrail'in ortadan kalkmasıyla mümkün olabileceğinin, İsrail'le yapılan barış anlaşmalarının ve onunla bir arada yaşanabileceğine dair inancın temelsiz olduğunun çok açık bir kanıtıydı. Filistin direnişi tüm dünyadaki Filistin dostu halkların, işçi sınıfının desteğini buldu. Büyük metropollerin caddeleri Filistin için Yürüyen yüzbinlerle doldu taştı. İtalyalı liman işçileri İsrail'e giden sevkiyatlara el koydu, İsrail destekçisi Puma boykot edildi. İsrail boykot hareketini birincil tehdit olarak görüyor, dünyanın dört bir yanında giriştiği temaslarla boykotu engellemeye çalışıyor. Bir kez daha gördük: Enternasyonalist mücadele, işçilerin ve halkların ortak mücadelesi zafere götürür. Varlık sebebi Ortadoğu'da emperyalist politikaların jandarmalığını yapmak olan İsrail, tüm dünyada meşruiyetini yitirmiştir. Bizim görevimiz direnen Filistin halkıyla dayanışmayı büyütmektir.”