Filika Kültür’de, Dünya Tiyatro Günü etkinliği

Filika Kültür’de, Dünya Tiyatro Günü etkinliği

Etkinlik 27 Mart Pazar günü 19.00’da yapılacak.

İleri Haber

27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Filika Kültür’de tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi ile karşılanacak. Etkinlik, Ferhan Şensoy’un anısına düzenlenecek.

Filika Kültür’de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Filika Kültür Tiyatro Kolektifi gösterisi ve Filika Müzik Kolektifi’nin dinletisi ile kutlanacak. Etkinlik 27 Mart Pazar günü 19.00’da yapılacak.

Etkinlik 2021 yılının ağustos ayında hayatını kaybeden Tiyatrocu Ferhan Şensoy anısına düzenlenecek.

‘BİZ DE VARIZ, ELBETTE SAHNEDEYİZ’

Etkinliğe yönelik çağrı metninde şu ifadeler kullanıldı:

Filika kültür olarak yeni oluşmuş tiyatro kolektifimizle böyle bir günü es geçemeyiz dedik!

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde biz de varız ve elbette sahnedeyiz!

İlk senemizin ilk gösterisini tüm dünyayla aynı anda kutlayacağımız bir günde sergileyeceğimiz için çok heyecanlandık, kolları hemen sıvadık. Önce dedik ki tiyatroya emek veren herkesle bayramlaşalım, kutlayalım, yerel ve ulusal bildirileri okuyalım.

Şiir de okuyalım dedik sonra az vakit var ama yaparız. Nazım Hikmet’ten olsun, Adnan Yücel’den olsun, Bertolt Brecht’ten olsun... Duramadık tabiİ bir de kısa kısa oyunlar da olsun dedik, biraz da dert yanalım istedik, Vur/Yağmala/Yeniden (Mark Ravenhill) oyunundan bir sahne, Yusuf ile menofisten (Nazım Hikmet) bir sahne, dağ dili (Harold Pinter) oyunundan bir sahne derken, e Shakespeare olmadan tiyatro günü olur mu dedik ve bir de Hamlet ekledik. Filika Müzik Kolektifi de desteğini esirgemedi, sonuna bir de müzik dinletisi ekledik. 

Biz yaptığımız işin ruhunu çok sevdik. Sizi de bu ruhu paylaşmaya davet ediyoruz.

DAHA FAZLA