Filika Kültür 19 Eylül’de suya inecek: ‘Sözümüz var yarınları bizim kılacağız!’

Filika Kültür 19 Eylül’de suya inecek: ‘Sözümüz var yarınları bizim kılacağız!’

“Sözümüz var yarınları bizim kılacağız!” diyerek yola çıkan Filika Kültür, 19 Eylül’de suya inmeye hazırlanıyor. TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve sanatçı Simge Pınar ile demir alacak olan Filikalılar, düzenden rahatsız olan tüm dostları açılışa davet ediyor.

İleri Haber

“Bir şey yapmalı” deyip duran Filikalılar, Türkiye’de kocaman, karanlık, hantal, aslında çökmek üzere olan gemiye alternatif olarak “Yoktu kaybedecek vakit ya korkuluk olacaktık ya da Filika’yı suya indirecektik!” diyerek, 19 Eylül’de suya inmeye hazırlanıyor.

Şimdilik 9 atölye ile yola çıkmaya hazırlanan Filika Kültür, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ve sanatçı Simge Pınar’ın katılımıyla 19 Eylül Pazar günü saat 15’te İstanbul Maltepe'de suya inmeye hazırlanıyor.

‘BU DAVET İLERİYİ HEDEFLEYENLERİN DAVETİDİR’

Kültür-sanatla nefes alan Filikalılar, şu sözlerle ileriyi hedefleyenleri açılışa davet etti:

“Merhaba ey insan…Merhaba ey bu köhnemiş, çölleşmiş düzenden rahatsız olan dost insan…Bu davet Filika Kültür’ün davetidir. Bu davet ileriyi hedefleyenlerin davetidir.

Kültür – Sanat alanında nefes alan dostlar; Kültür- Sanat’ın iyiden iyiye çölleştiği zamanlarda çoğu sanat işçisi olan arkadaşla zorlu bir işe giriştik. Haydi dedik birbirimize; ‘sokakları fırça, alanları palet’ yapalım. Madem değiştireceğiz bu dünyayı öyleyse Kültür-Sanat ile vira vira demir alalım dedik.  Maltepe Beşçeşmeler’de çok konuştuk, artık vakit eylem vaktiydi. Tek bir çivimiz bile yoktu. Bir Filika nasıl yapılır bu konuda da oldukça acemiydik.  Ama gündüz düşlerimiz, şiddetli isteğimiz ve inadımız vardı! İnadı, iradesi olanlardık biz!  Öyleyse bir Kültür-Sanat Filika’sı yapacaktık. 

‘HEPİMİZ AYNI GEMİDE DEĞİLİZ, BİZİM GEMİMİZ BAŞKA’

Gemi batıyordu. Her yerden sesler yükseliyordu. Seslerin en güçlüsü ‘hepimiz aynı gemideyiz’ diyordu. Yok, hayır! Biz aynı gemide değildik. Biz geçtiği suları kurutan, denizlerin mavisini zifiri karanlığa çeviren bir gemide değildik. Ormanları yok eden, doğayı talan eden bu gemide asla olamazdık. Bizim gemimiz başkaydı. Biz o gemiyi görüyorduk ileride. Yaşar Kemal vardı o gemide, Reşat Enis vardı. Suat Derviş, Nazım Hikmet vardı. Orhan Kemal, Fakir Baykurt, Fatma Aliye Hanım vardı. Onlar köklerini tarihe dayandıran yeni bir kültür yaratmak için bizden önce yola çıkanlardı. Biz o gemiye ulaşmayı arzuluyorduk.

‘SÖZÜMÜZ VAR YARINLARI BİZİM KILACAĞIZ!’

Filika’da Kültür-Sanat’ı mahalleler üretecek, semtler, sokaklar; o mahalleleri, o sokakları canlı kılan emeği ile hayatı var eden insan üretecek. Çocuklar, gençler kendi üretimleri ile dağıtacak bu üstümüzü mistik bir tül gibi kaplayan buhranlı, karamsar havayı.  Şimdilik 9 atölye ile yola çıkıyoruz. Eldeki imkanlardan dolayı alt katımızı ve seksen kişilik tiyatro salonumuzu birkaç ay sonrasına bıraktık. Biz inadımızla alt katımızı da çok kısa sürede açacağız. Sözümüz var yarınları bizim kılacağız! Filika inmek üzere suya… Yolculuğumuzu tamamlamak için, beklenen güzel günlere kavuşmak için hedef tam yol ileri! Desteğiniz ise bizim için çok kıymetli…19 Eylül’de aramızda olmanız umuduyla…

Dostluk ve dayanışmayla…”

DAHA FAZLA