Figen Yüksekdağ: Yargılanmamız bütün Türkiye'yi garabete sürüklüyor

Figen Yüksekdağ: Yargılanmamız bütün Türkiye'yi garabete sürüklüyor

'Kobanê Soruşturması' kapsamında savunma yapan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'nin garabete sürüklendiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Kobane Soruşturması' kapsamında savunma yaptı. Yüksekdağ savunmasında “Bu sadece bizi değil bütün Türkiye’yi bir garabete sürüklüyor. Hukuksuz bir yargılamayla karşı karşıyayız. Kendi adıma bir şey talep etmiyorum arkadaşlarımın özgür bırakılmasını istiyorum” dedi.

'Kobanê Soruşturması' kapsamında HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede siyasetçiler hakkında “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma” ve “37 kez adam öldürme”den ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanlarının da aralarında bulunduğu 28 tutuklu siyasetçi hakkında Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde “tutukluluk hallerinin incelenmesi" yönündeki ara duruşma kimlik tespiti ile başladı. Tutuklu siyasetçiler duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken çok sayıda avukat duruşma salonunda hazır bulundu. Kandıra Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan geçmiş dönem HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ve geçmiş dönem MYK üyesi Bülent Barmaksız sağlık sorunlarından dolayı duruşmaya katılamadı. 

HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Dirayet Dilan Taşdemir, Oya Ersoy, Hüseyin Kaçmaz ve Sait Dede Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra duruşmaya dahil oldu.