FIFA, 2022’de otomatik ofsayt sistemini uygulamaya hazırlanıyor

FIFA, 2022’de otomatik ofsayt sistemini uygulamaya hazırlanıyor

FIFA Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger, 2022 yılında futbolcuların ofsaytta olup olmadığını otomatik tespit edecek yeni sistemi uygulayabileceklerini söyledi.

Futbolcuların ofsaytta olup olmadığını otomatik tespit edecek yeni sistem hakkında konuşan FIFA Futbol Gelişim Direktörü Arsene Wenger, sistemin 2022 yılında uygulanabileceğini söyledi.

Wenger, FIFA TV'ye yaptığı açıklamada, mevcut uygulamada ofsayt pozisyonlarının önce VAR sistemine daha sonra ise hakemlere aktarıldığını belirtti.

Günümüz futbolunda ofsayt tespitinin 70 saniye sürdüğünün altını çizen Wenger, "Yeni sistemde sinyaller doğrudan yan hakeme iletilecek. Hakem, kolundaki saatte yanacak kırmızı ışıkla pozisyonun ofsayt olup olmadığını anlayacak. Otomatik ofsayt sisteminin 2022 yılında hazır olacağını düşünüyorum’’ dedi.

Son dönemde tartışmalara neden olan ofsayt kuralında değişiklik için çalıştıklarını kaydeden Fransız futbol adamı, "Benim teklifim, bir oyuncunun vücudunun gol atabileceği herhangi bir bölümü rakip oyuncu ile aynı hizada ise pozisyonun ofsayt sayılmaması." şeklinde konuştu.

Wenger, Dünya Kupası'nın 2 yılda bir düzenlenmesi yönündeki önerisinin arkasında olduğunu da sözlerine ekledi.

DAHA FAZLA