Fidan dikme etkinliğinde valiyi halıyla karşıladılar

Fidan dikme etkinliğinde valiyi halıyla karşıladılar

Edirne'de düzenlenen fidan dikme etkinliğinde vali, 'toz kalkmasın' gerekçesiyle tarlaya serilmiş protokol halısıyla karşılandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte düzenlediği ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ‘Fidanlar Fidanlarla Büyüyor’ projesi kapsamında düzenlenen fidan dikme etkinliğinde vali toz kalkmasın gerekçesiyle halı serilerek karşılandı.

Tunca ve Meriç nehirleri kıyısında düzenlenen törende Edirne Valisi Ekrem Canalp kendisine özel serilen protokol halısından yürüyerek alana geldi.

Daha sonra halıyı kaldırtan vali de öğrencilerle birlikte fidan dikti.

FİDAN DİKEN ÖĞRENCİ: İNSANLAR AĞAÇLARI KALDIRIP VİLLA YAPIYOR, BU YANLIŞ

Fidan diken öğrencilerden Lalaşahin Paşa İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Duru Erbaş, insanların ağaçları kaldırıp villalar yaptığını ve bunun yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

Ağaçların kaldırılmamasını isteyen Erbaş, “Bence herkes ağaç diksin. Bazı bilinçsiz insanlar bu ağaçları kaldırıp, villalar yapıyor. Bu çok yanlış bir davranış, bunun yerine daha fazla ağaçlandırmaları gerekiyor. Ama bir sürü taş alan var, oralara yapsalar villalarını, evlerini daha güzel olur. Bence daha fazla ağaç dikmeleri gerekir. Herkes ağaç diksin” diye konuştu.

DAHA FAZLA