FHKC: Trump’ın Kudüs kararı Filistin halkına savaş ilanıdır

FHKC: Trump’ın Kudüs kararı Filistin halkına savaş ilanıdır

Filistin Halkın Kurtuluş Cephesi, ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını, Filistin halkına ve Filistin halkının haklarına karşı savaş ilanı olarak değerlendirdi. 

İleri-Dış Haberler

Filistin Halkın Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) Trump'ın Kudüs kararına ilişkin yapılan açıklamada “Bu karar, ABD’nin halkımıza düşmanlığını ve Siyonist devletin Filistin halkına karşı işlediği suçlara ortak oluşunu tescilledi. Karara bu zeminde yaklaşılmalıdır” denildi.

Dahası, FHKC’ye göre Trump ayrıca iki devletli çözüme, yerleşim projesine ve barış süreci aldatmacasına son noktayı koydu. Filistin önderliğinden görüşmelere bel bağlamanın ve bölgedeki ABD egemenliğinin yıkıcı sonuçlarından ders çıkartması ve Oslo anlaşmasını ve beraberindeki tüm bağlayıcı zorunlulukları artık tanımadığını ilan etmesi istendi.

'KUDÜS İÇİN SAVAŞ TÜM FİLİSTİN İÇİN SAVAŞTIR'

Açıklamada, “FHKC, Filistin halkını ve örgütlerini mücadelelerini birleştirmeye, eylemlerle ve halk hareketini yükselterek kitlesel, gerçek ve güçlü bir şekilde bu karara karşı koymaya çağırdı.

Kudüs için savaş, tüm Filistin için savaştır. Bizim için Kudüs Hayfa’dır, Safed’dir, Yafa’dır, Gazze’dir Ramallah’tır, Filistin’deki tüm şehirler ve köylerdir” ifadeleri kullanıldı.

Buna ek olarak, Cephe aynı zamanda emperyalizmin, Siyonizmin ve gerici Arap rejimlerinin Kudüs’e, Filistin’e ve Filistinli Arap halkının haklarına karşı komplolarıyla mücadelenin ve bunların bölge planlarına karşı koymak için yeni yolların bulunmasının gerekliliğini vurguladı.

‘KUDÜS HER ZAMAN FİLİSTİN’İN BAŞKENTİ OLACAK’

“Kudüs her zaman Filistin’in başkenti olacak” denilen açıklamada, “Arap halk kitleleri, ABD emperyalizminin, hakimiyetini sürdürmek için bölgeyi yangın yerine çeviren Siyonist terörün baş destekçisi olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyan bu kararı tereddütsüz reddediyor.

Kudüs her zaman Filistin’in başkenti olacak. Filistin Devleti ve emperyalist-Siyonist ittifak, şehrin Arap kimliğini ve Arap ve İslam dünyasındaki önemini yok etme çabalarında başarısız olacak” ifadeleri kullanıldı.