'FETÖ'yü inkar çabası: Türkiye faiz ve enflasyonla mücadele ediyor

'FETÖ'yü inkar çabası: Türkiye faiz ve enflasyonla mücadele ediyor

Gülen cemaatiyle geçmişteki iktidar ortaklığını hatırlatanlara saldıran AKP’liler, bu ortaklığı ise inkar edemiyor. ‘İnkar etmek isteyip, edemeyenler’ kervanına bugün AKP Sözcüsü Ünal da katıldı.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “‘FETÖ’nün siyasi ayağının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu” söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği yanıtta, Türkiye’nin faiz ve enflasyonla mücadele ettiğini vurguladı.  

NTV’de soruları yanıtlayan Ünal, konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlerken artık gülüyorum. Düşünün, Türkiye 16 yıldan beri ciddi anlamda faizle ve enflasyonla mücadele ediyor. Toplam bütçemizin yüzde 44’ü faiz giderlerine gidiyordu 2002’de, bugün yüzde 9’u gidiyor.”

İLERİ HATIRLATIYOR

Önceki gün (27 Mart) CHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu sözleri sarfetmişti:

"OHAL’den sonra bakanlar açıklama yaptı. Askeriyedeki FETÖ’cüleri temizledik diyorlar, Milli Eğitim’dekileri temizledik, yargıdaki FETÖ’cüleri temizledik diyorlar. Peki neden siyasi ayağı yok. Buradan ilk kez söylüyorum, FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zattır. Bir numaralı siyasi ayağı.. Versin mahkemeye ispat edeceğim.”