'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmaları sürerken...

'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmaları sürerken...

Türkiye’de ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmalar sürerken, arşiv bir kez daha gerçekleri gözler önüne serdi…

İleri Haber

‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmaları Türkiye gündeminde yerini almaya devam ediyor.

‘Siyasi ayak’ tartışmaları ediledursun arşiv gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi…

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 17-25 Aralık sürecinin sadece 6 ay öncesinde TRT’de katıldığı programda Fethullah Gülen-Bülent Arınç görüşmesini şöyle anlatıyor:

“Sayın Başbakanımıza konuyu açtım. Çok memnum oldu, keşke biz de görüşebilsek ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu öğren' dedi. 3 saate yakın birlikte olduk”

Yandaş Akşam Gazetesi’nde yer alan 22 Mayıs 2013 tarihli habere göre ise Arınç şunları söylüyor:

“Biz dört günlük bir ziyaret yaptık. Konu Amerika olunca, eşim de olunca mümkün olursa Hoca Efendi’ye ziyaret yapar mıyız diye gönlümden geçirdim. Hanım da çok sevindi. Başbakana da gitmeden önce konuyu açtım. 'İzin verir misiniz, uygun görür müsünüz' dedim. Çok memnun oldu. ‘Keşke biz de görüşebilsek’ dedi. ‘Selamlarımızı götürürsünüz’ dedi. Eşimle birlikte ayın 15’inde oradaydık. Karayolu ile takriben 4 saatte gittik. Birkaç saatlik misafiri olduk. Bu ziyaretimiz bir resmi ziyaretin ötesinde kendisini çok seven bir dostun ziyareti olarak düşünmek lazım. Ben 1975 yılından beri tanıyorum.

‘ÇOK BÜYÜK SAYGIM VE SEVGİM VAR’

Çok büyük bir saygım ve sevgim var. Biz onu tanıdık o da bizi sevdi. Hatta o zamanlar bekardım. Annem, rahmetli, kendisine yemek hazırlar cumadan sora evimize davet eder yemek yerdik. Daha sonra hizmetleri büyüdü. Kendisini sevenlerin halkası genişledi.

‘HÜKÜMET İLE CEMAAT ARASINDA SOĞUKLUK YOK’

Sayın Başbakan'a bu konu sorulduğu zaman kendisine vekaleten yaptığımı ifade ettim. Bu ziyaret 40 yıldan beri kendisini seven sayan bir insanın eşiyle yaptığı bir ziyarettir. Başbakan ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu öğren’ dedi. 3 saate yakın birlikte olduk. Hükümetle cemaat arasında bir soğukluğun olduğu söyleniyor. Bunları kesinlikle reddediyorum. Hoca Efendi’yi tanımayanlar böyle söylüyor.

‘HOCA EFENDİ SİYASET ÜSTÜ BİR İNSAN’

Hoca Efendi siyaset üstü bir insan. Onu bir partinin dar kalıpları içerisinde düşünmemek lazım. Türkiye’yi ve dünyayı çok yakından takip ediyor. Başbakanın şahsına karşı çok büyük duaları var ve çok seviyor. Ancak bazı konularda, üslup konusunda bazı konulara dikkat etmemizi söylüyor. Arada fitne çıkarabilecek laflardan uzak kalmak gerektiğini biz de o da ifade ediyoruz. Bir yanlış varsa düzeltebileceğimizi ifade ettim. O da bunlardan çok memnun oldu.