'FETÖ'cülere operasyon yapıyoruz' diyen dolandırıcılar 760 bin lirasını aldı

'FETÖ'cülere operasyon yapıyoruz' diyen dolandırıcılar 760 bin lirasını aldı

Maltepe'de, kendilerini 'FETÖ' ile mücadele eden polisler olarak tanıtan dolandırıcılar, Ali Rıza Irmak isimli bir yurttaşın 760 bin lirasını aldı. Irmak, polise başvurdu.

İstanbul Maltepe'de kendilerini telefonda 'FETÖ' üyelerine operasyon yapan polisler olarak tanıtan dolandırıcılar, Ali Rıza Irmak isimli bir yurttaşın 760 bin lirasını aldı.

Irmak'ı telefonla arayan dolandırıcılar, "FETÖ'cü emlakçılara operasyon düzenliyoruz" dedi. Sattığı arsasından ve bankadan çektiği krediden elde ettiği toplam 760 bin lirayı dolandırıcılara verdiğini söyleyen emekli Ali Rıza Irmak ise polise başvurdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine gelen TCDD’den emekli 63 yaşındaki Ali Rıza Irmak, Ataşehir’deki arsasının satışından elde ettiği 710 bin lira ile bankadan çektiği 50 bin lirayı dolandırıcılara kaptırdığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Paralarını dolandırıcılara kaptıran Irmak, “Polis olduğunu söyleyen telefondaki kişi, ‘FETÖ’cü emlakçılara operasyon düzenliyoruz. Yardımına ihtiyacımız var. Arsanı satmanı istiyoruz. Bu alım satım sırasında da onları takip edeceğiz, yakalayacağız’ dedi.

86 YAŞINDAKİ BABASI UYARINCA, YAZLIĞINI SATMAKTAN VAZGEÇTİ

Irmak, “Ataşehir’deki yaklaşık 500 metrekare olan arsayı 710 bin TL’ye sattım. Telefondaki kişi arsa parasını aldıktan sonra da durmadı. Bir bankada FETÖ’cüler olduğunu, operasyona devam edeceklerini, kendilerine yardım etmesi için bankadan kredi çekmesi gerektiğini söyledi. Bankaya giderek 50 bin TL’lik kredi çektim. Onu da verdim” diye konuştu.

Ali Rıza Irmak’ın yazlığını satmak üzereyken 86 yaşındaki babası kendisini uyarınca satmaktan son anda vazgeçtiği öğrenildi. Irmak’ın başvurusu üzerine polis, dolandırıcıları arıyor.

DAHA FAZLA